Cijenu nekretnina diktiraju velika potražnja i inflacija (VIDEO)
pretežno vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
13.8°C
Vrijeme za 30.03.2023.
30.03.2023. Danas
Max. 14°C Min. 7°C
Vrijeme za 31.03.2023.
31.03.2023. Pet
Max. 16°C Min. 10°C
Vrijeme za 01.04.2023.
01.04.2023. Sub
Max. 17°C Min. 12°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,9973
GBP
GBP
0,87988
USD
USD
1,0847
Cijenu nekretnina diktiraju velika potražnja i inflacija (VIDEO)
14.03.2023 | Gospodarstvo
VIJESTI LIBERTAS TELEVIZIJE

Cijenu nekretnina diktiraju velika potražnja i inflacija (VIDEO)

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
Cijene nekretnina nezaustavljivo rastu. Vlasnici agencija za nekretnine smatraju kako je riječ o ponudi i potražnji, ali i infaltorni pritisci

Video

Među najskupljim cijenama kvadrata stanova nalazi se upravo Dubrovnik. Dubrovački agenti za nekretnine kažu kako su visoke cijene rezultati velike potražnje za stanovima. 

 

“Pogotovo na području Stari grad, Ploče, Lapad, Babin kuk, to su tražene lokacije i tu cijene konstantno rastu. Ako gledamo recimo Lapad, Babin kuk tamo se cijena kreće već oko 3 i pol pet tisuća eura, možda i više. Stari grad je specifičan, tamo su cijene od pet pa čak i do 20 tisuća eura iako je neki prosjek amo reći oko 7 tisuća eura i Ploče su oko 5, 6, 7 opet ovisi o točnoj lokaciji može biti to i više”, kazao je Andreo Bezić, agent za nekretnine.

 

Osim velike potražnje, inflatorni pritisci nisu zaobišli ni cijene nekretnina. Iz agencije za nekretnine kažu kako je porast cijena očit. Bilježe i nešto veći broj inozemnih kupaca. 

 

“Dubrovačko tržište je pokazalo otpornost i u turbulentnom periodu negativnih globalnih kretanja, poput pandemije, i rata u Ukrajini kad su cijene unatoč očekivanjima mnogih značajno porasle. Individualno su cijene određenih rijetkih nekretnina u Dubrovniku unazad dvije godine porasle i oko 30 posto, ali to nije pravilo i stoga ne treba na temelju takvih izoliranih slučajeva stvarati možda iskrivljenu sliku tržišta. Ali u svakom slučaju cijene su visoke i nažalost za mlade obitelji priuštivost stanovanja u Hrvatskoj postaje sve veći problem”, rekao je Nada Burum, vlasnica agencije za nekretnine.

 

Rastu cijena nekretnina agenti svjedoče još od 2016.godine, a svake godine cijene polako ali sigurno rastu.

 

Više u prilogu!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji