vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
30.2°C
Vrijeme za 20.08.2019.
20.08.2019. Danas
Max. 30°C Min. 24°C
Vrijeme za 21.08.2019.
21.08.2019. Sri
Max. 31°C Min. 23°C
Vrijeme za 22.08.2019.
22.08.2019. Cet
Max. 31°C Min. 24°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
-0.08%
CHF
CHF
6,789440
-0.53%
GBP
GBP
8,056436
-0.20%
USD
USD
6,649319
-0.07%
EUR
EUR
7,378084
 FestiWine” - herojska vina Dubrovačko-neretvanske županije u talijanskom Trevisu
23.11.2018 | Gospodarstvo
VINSKI FESTIVAL “Dubrovnik

FestiWine” - herojska vina Dubrovačko-neretvanske županije u talijanskom Trevisu

Autor: Libero Portal
Foto: DNŽ
Dubrovnik FestiWine (DFW) nastao je prije šest godina kao regionalni vinski festival Dubrovačko– neretvanske županije, da bi nakon tri godine prerastao u međunarodni vinski festival

Vinski festival “Dubrovnik FestiWine” dobio je pozivnicu za sudjelovanje na međunarodnom vinskom festivalu “Vini da terre estreme” (Vina s ekstremnih lokacija”) u talijanskom gradu Treviso.

Gostovanje će se ostvariti kroz dva događanja:
24.11.2018. – Dubrovačka gala večera
01.- 03.02.2019. – Međunarodna vinska izložba herojskih vina

U suradnji s partnerom FestiWinea – hotelskom grupacijom ALH u Trevisu će se 24.11. organizirati Dubrovačka gala večera. Chef restorana Vapor dubrovačkog hotela Bellevue Saša Računica kreira maštoviti jelovnik uz koji će se servirati vina pet vinara Dubrovačko-neretvanske županije: Skaramuče, Marlaisa, Volarevića, Rizmana i Karamana. Večera će se servirati za VIP goste među kojima su novinari i turistički agenti te uglednici provincije Treviso. Večera se priprema u povijesnom restoranu “Le Beccherie” u kojem je, sredinom prošlog stoljeća, po prvi put osmišljena i servirana poznata slastica “Tiramisu”. Večera je ujedno uvod i najava sudjelovanja naših pet vinara na vinskoj izložbi u veljači, u povijesnoj palači “Palazzo Bonifacio Variolo” u samom centru Trevisa.

Gostovanje FestiWinea i naših vinara u Trevisu možemo zahvaliti potpori Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika i Hrvatske gospodarske komore – županijske komore Dubrovnik. Cjelokupni projekt realiziran je u suradnji i na preporuku prijateljskog festivala “Taste the Mediterranean” koji već šestu godinu organizira svoj festival slaveći upravo Mediteran kao inspiraciju najboljih okusa.

“Taste the Mediterranean” gostuje sa svojim radionicama na “Dubrovnik FestiWineu” već tri godine darujući zainteresiranoj publici i gourmet-profesionalcima uvijek nove atraktivne vještine svjetskih chefova.

Ova međunarodna suradnja s Talijanima još je jedan znak rasta i jačanja naših festivala i iznimna prilika za prezentaciju naše eno-gourmet scene te ujedno poziv talijanskim vinskim znalcima i vinoljupcima da nas posjete na 6. vinskom festivalu „Dubrovnik FestiWine“ koji će se održati od 22. -28. travnja 2019. godine.

Dubrovnik FestiWine (DFW) nastao je prije šest godina kao regionalni vinski festival Dubrovačko – neretvanske županije, da bi nakon tri godine prerastao u međunarodni vinski festival. Festival je jedan od ključnih događanja koja se provode kroz Strategiju vinarstva i vinogradarstva DNŽ, a osnovni cilj DFWa je jačanje pozicije lokalnih vinara na globalnom tržištu u uvjetima sve jače konkurencije.

Šesti Dubrovnik FestiWine započinje već tradicionalno Dubrovačkom Vinskom setemanom od 22. do 28.04.2019. tijekom koje će se u dubrovačkim restoranima posjetiteljima nuditi atraktivni meniji sljubljeni s biranim vinima po promotivnim cijenama. Festival započinje ocjenjivanjem vina na Dubrovnik FestiWine Trophyu, tijekom kojeg će elita međunarodnih vinskih stručnjaka kušati i birati najbolje između više stotina prijavljenih uzoraka. Središnji dio festivala – međunarodna izložba vina održat će se 26. i 27. travnja 2019. na Sunset Beach Uvala Lapad. U programu su i brojne atraktivne radionice, vinokušnje, predavanja, sljubljivanje stonskih kamenica i lokalnih vina, te tradicionalna gala večera čiji je prihod namijenjen stipendiranju mladih talenata.

Od programskih novosti najavljujemo dizajnersku izložbu nagrađenih vinskih etiketa i marketinšku konferenciju na kojoj će stručnjaci govoriti o provjerenim “adutima” vještog pozicioniranja vina na tržištu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji