pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
19.8°C
Vrijeme za 30.05.2020.
30.05.2020. Danas
Max. 19°C Min. 16°C
Vrijeme za 31.05.2020.
31.05.2020. Ned
Max. 19°C Min. 14°C
Vrijeme za 01.06.2020.
01.06.2020. Pon
Max. 21°C Min. 12°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,087208
GBP
GBP
8,380134
USD
USD
6,812199
EUR
EUR
7,584021
LJiljana Betica Radić: Važno je da socijalno budemo bliži jedni drugima i da se podupiremo
07.04.2020 | Grad, to ste vi
COVID DNEVNIK

LJiljana Betica Radić: Važno je da socijalno budemo bliži jedni drugima i da se podupiremo

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
Učinite osobnu emocionalnu krivulju što razvučenijom kako bi izdržali ovo izuzetno teško razdoblje, poručila je doktorica Betica Radić.

Doktorica Ljiljana Betica Radić na svom Facebook profilu osvrnula se na epidemiološku situaciju u Hrvatskoj vezanu uz koronavirus te je istaknula kako se riječ socijalna distanca odnosi isključivo na fizičku distancu i da je važno da socijalno budemo bliži jedni drugima i da se podupiremo.

"Danas je 7. travnja, Svjetski dan zdravlja i Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) je porukom „Podržimo medicinske sestre i primalje“ tematski naglasila važnost rada i truda medicinskih sestara i primalja koje zajedničkim snagama sa svim zdravstvenim radnicima ulažu velik trud u zaustavljanju širenja zaraze bolesti COVID-19.

 

Razloga za suzdržani optimizam ima. Epidemiološka situacija u Hrvatskoj je i dalje zadovoljavajuća, a situacija u Europi obečava, makar stanje u najviše pogođenim zemljama u Italiji i Španjolskoj.

 


Danas su česti pojmovi linearni i eksponencijalni rast i socijalna distanca te bih o tome nešto rekla.
Svima nam je već poznato kako je linearni broj oboljelih zadovoljavajući trend, a ne eksponencijalni rast, zato preporučujem svima nama da pratimo osobnu krivulju emocionalnog stresa, iscrpljenosti, tjeskobe, straha i neoprezne hrabrosti. Netko je već rekao kako ova situacija nije trka na 100 metara već maraton. Učinite osobnu emocionalnu krivulju što razvučenijom kako bi izdržali ovo izuzetno teško razdoblje.

 


Također riječ socijalna distanca koja se koristi u cijelom svijetu po meni nije najsretnije izabrana, to se odnosi isključivo na fizičku distancu, a svima nam je važno da socijalno budemo bliži jedni drugima i da se podupiremo.

 

Završavam ponovno porukom glavnog tajnika SZO Tedrosa Adhanoma: „LOCIRATI, TESTIRATI, IZOLIRATI, LIJEČITI“, napisala je Ljiljana Betica Radić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji