Ogorčeni roditelji iz Gornjih sela:
vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
31.1°C
Vrijeme za 31.07.2021.
31.07.2021. Danas
Max. 30°C Min. 25°C
Vrijeme za 01.08.2021.
01.08.2021. Ned
Max. 30°C Min. 24°C
Vrijeme za 02.08.2021.
02.08.2021. Pon
Max. 28°C Min. 24°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
6,968904
GBP
GBP
8,811615
USD
USD
6,306287
EUR
EUR
7,501328
Ogorčeni roditelji iz Gornjih sela:
05.10.2020 | Grad, to ste vi
GUBE STRPLJENJE

Ogorčeni roditelji iz Gornjih sela: "Hoće li nam netko dati odgovor, a ne samo obećanja!?"

Autor: Libero Portal
Foto: Libertas televizija
"Zaista smo izgubili strpljenje kako mi tako i naša djeca. Odgovor naležnih institucija je: radi se na problemu. Bili smo strpljivi mjesec dana, a sada ćemo ostaviti djecu doma i problem uputiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja"

Pismo roditelja djece Gornjih sela o problemima koji ih muče, a koje nam je stiglo na redakcijski e-mail, prenosimo u cijelosti:

 

"Molim Vas da objavite ovaj članak od roditelja djece Gornjih sela, ne znamo kome bi se više obratili pa evo ako mediji poprate situaciju možda se nešto i riješi. Roditelji smo devetero djece srednjoškolaca koji žive u Gornjim selima Mravinjac,Mrčevo,Kliševo,Gromača i Ljubač.Prije mjesec dana obratili smo se Mjesnim odborima Gornjih sela,prometnom Libertas,Gradu Dubrovniku i Županiji a u s vezi prijevoza naše djece u srednju školu u Dubrovnik.Nisu samo srednjoškolci već i studenti jer je počela studentska godina.Autobus Majkovi-Dubrovnik tj.linija br. 26 polazi ujutro u 5:20 iz Majkova i u gradu je u 6:15 a nastava počinje u 08:00.Taj isti autobus se vraća u 16:00 i djeca su doma u 16:30.Netreba im veća kazna od ove što prolaze.Navečer iz popodnevne smjene dolaze doma u 21:30.Imaju li pravo ta djeca živjeti život kao i njihovi vršnjaci u gradu jer i mi smo dio grada Dubrovnika-nažalost zaboravljeni.

 

Ne tražimo nemoguće, samo da se tri puta na dan djeca dovedu u Orašac i to ujutro u 7 u Orašac,u 13:30 na liniju iz grada, da ih se odvede do Mravinjca i navečer na liniju u 19:45 iz grada da se odvedu do Mravinjca .Svjesni smo situacije s Covidom ali smatramo da je to rješivo jer autobus na liniji Majkovi ionako stoji parkiran do sljedeće linije,umjesto da napravi krug i odvede djecu do Orašca.Već cijeli mjesec vozimo djecu, većina nas je zaposlena a bilo je i situacija da su djeca krenula pješke iz Orašca, pa ako im tko naiđe i dobro. Zaista smo izgubili strpljenje kako mi tako i naša djeca. Odgovor naležnih institucija je: radi se na problemu. Bili smo strpljivi mjesec dana, a sada ćemo ostaviti djecu doma i problem uputiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

 

Već godinama smo zapostavljeni po tom pitanju, djeca nam ne mogu ljeti raditi preko učeničkog servisa, ne mogu odlaziti na nikakve dodatne aktivnosti, treninge a sve zbog nemogućnosti putovanja. Još prošle godine u travnju predsjednici nekih mjesnih odbora skupili su nas 20 roditelja s namjerom da nam uvedu bar još koju liniju do Orašca ali od toga nikad ništa(obećanje-ludo radovanje). Neki od nas roditelja imaju i po dvoje djece u različitim smjenama pa vozu 4 puta na dan. Zaista smješno, samo 25 km smo od grada Dubrovnika i općina smo grad Dubrovnik. Postavili smo pitanje i predjedniku Gradskog vijeća u emisiji Otvoreno, Gradskim vijećnicima, ali nitko ne reagira, pa možda je riješenje da se našoj djeci osigura mjesto u učeničkom domu ako je za njih nemoguće riješiti problem prijevoza. Je li ovo način da se ljude vraća na sela čemu se teži, a mladi odlaze iz tih sela jer nemaju perspektivu.

 

Pitamo se dokad ovako? Tako blizu, a tako daleko? Hoće li nam netko dati odgovor, a ne samo obećanja, ne znamo kako dalje? -navodi se u pismu kojeg potpisuju "Ogorčeni roditelji srednjoškolaca i studenata Gornjih sela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji