pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
11.3°C
Vrijeme za 12.12.2019.
12.12.2019. Danas
Max. 9°C Min. 8°C
Vrijeme za 13.12.2019.
13.12.2019. Pet
Max. 12°C Min. 9°C
Vrijeme za 14.12.2019.
14.12.2019. Sub
Max. 13°C Min. 5°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
+0.06%
CHF
CHF
6,812053
-0.21%
GBP
GBP
8,826157
-0.02%
USD
USD
6,710619
+0.03%
EUR
EUR
7,436037
Čitateljica:
29.07.2019 | Grad, to ste vi
OD BATALE DO SUDA BEZ KANTE

Čitateljica: "Četiri zebre moram preći za baciti smeće!" Čistoća joj je odgovorila

Autor: Libero Portal
Foto: čitateljica
"Gdje će stanari ove i obližnjih ulica odlagati otpad!?"

kontejner smece by citateljica.jpg

 

"Od Batale do zgrade Suda nema ni jedne jedine kante za smeće. Prije dva dana maknuli su zadnju kantu za mješoviti otpad preko puta Minčete, odnosno maknuo ju je investitor obližnjeg gradilišta jer je na njegovoj zemlji. Jutros je tu bila nakupina smeća koja je također nestala do 8.30 sati! Gdje Čistoća misli da će stanari ove ulice i obližnjih ulica odlagati otpad dok se ne završi izgradnja obližnjih zgrada (cca 2 godine)!? Nema kontejnera ni na vidiku... a o razvrstavanju otpada da i ne govorim, o tome možemo samo sanjati. Ovo je živi centar Dubrovnika, toliko o gospodarenju otpadom!", opisuje nam čitateljica, stanovnica Ulice Nikole Tesle, problematičnu situaciju u kojoj se našla ona i brojni njezini susjedi kao i stanovnici okolnih ulica. 

 

 

Obratila se s istim upitom Čistoći, no kaže kako rješenje problema nema na vidiku pa se odlučila obratiti medijima. Proslijedila nam je i odgovor Čistoće: 

 

 

"Društvo Čistoća je ukinulo odlagalište ispred novogradnje kod Grawea iz više razloga. Sama pozicija odlagališta na nogostupu i uz rub privatnog zemljišta od početka nije bila najsretnije rješenje. Upravo zbog nedostatka prostora nismo bili u mogućnosti osigurati na navedenom odlagalištu postavljanje i spremnika za odvojeno prikupljanje otpada. Spremnici su se do sada nalazili naslonjeni na zid trafostanice što prema standardima o sigurnosti Hrvatske elektro privrede ( HEP-a ) također nije prihvatljivo rješenje. Uz sve navedeno, upravo kreću radovi spajanja novogradnje na trafostanicu te su izvođaču u obavljanju tih poslova navedeni spremnici predstavljali smetnju.

 

 

Svjesni problema odlaganja otpada stanara koji žive u blizini tražimo adekvatno rješenje, a nadam se da ćete se složiti sa činjenicom da na navedenom prostoru i nemamo neko jasno vidljivo rješenje, odnosno lokaciju u vlasništvu Grada za odlagalište jer bi ga već i do sada oformili. Do pronalaska krajnjeg rješenja pozivam Vas koristiti najbliže odlagalište otpada kod Radeljevića gdje je omogućeno i odvajanje otpada postavljanjem potrebnih spremnika", odgovorili su joj u Čistoći. 

 

 

No, problem, prepričava nam čitateljica, i dalje nije riješen. Odlagalište Radeljević joj je daleko s obzirom da s dvoje male djece mora preći čak četiri zebre da bi bacila smeće. No, kaže kako njen slučaj nije ni bitan nego su bitni građani koji ovdje žive i očekuju adekvatne usluge gradskih tvrtki čiji rad financiraju.

 

 

"Kućanstva proizvode smeće svaki dan, smeće nikoga ne čeka, a jutros ste mogli vidjeti kako je nestankom sporne kante u roku od nekoliko sati nastala nakupina smeća na gradilištu! Vi morate preduhitriti ovakve situacije planiranjem. Kanta ne može tek tako nestati u okrilju noći, a investitor nije jučer dobio građevinsku dozvolu. Zna se godina unaprijed gdje će se i što graditi. Vi ste sukladno navedenom adekvatno rješenje trebali imati spremno godinama unaprijed!", poručuje čitateljica koja se ipak nada da će se neko rješenje naći na zadovoljstvo svih sugrađana. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji