povjetarac
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
24.2°C
Vrijeme za 19.08.2019.
19.08.2019. Danas
Max. 23°C Min. 23°C
Vrijeme za 20.08.2019.
20.08.2019. Uto
Max. 31°C Min. 22°C
Vrijeme za 21.08.2019.
21.08.2019. Sri
Max. 31°C Min. 23°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
-0.08%
CHF
CHF
6,789440
-0.53%
GBP
GBP
8,056436
-0.20%
USD
USD
6,649319
-0.07%
EUR
EUR
7,378084
 Igralište na Lopudu opasno je po život! (FOTO)
25.10.2018 | Grad, to ste vi
PISMO ZABRINUTE MAJKE

Igralište na Lopudu opasno je po život! (FOTO)

Autor: Libero Portal
Foto: čitateljica
Igralište je potpuno zapušteno, sprave su polomljene, daske prepolovljene, čavli strše

Na naš redakcijski e-mail stiglo je pismo naše sugrađanke Beti Mihajlović, zabrinute majke koja upozorava na potpuno devastirano i po život opasno dječje igralište na Lopudu o kojem je Libero portal već pisao OVDJE.

Njezino pismo prenosimo u cijelosti:

Ovim putem skrećem pažnju na činjenicu kako jedino dječje igralište na otoku Lopudu već godinu dana zjapi prazno. Razlog tome nije nedostatak djece na otoku. Štoviše, ima ih tridesetak, od beba do mališana koji polaze osnovnu školu i vrtić odmah iznad igrališta. Razlog nije ni igranje djece u sportskoj dvorani ili na drugim uređenim površinama namijenjenima djeci, jer njih na Lopudu naprosto nema. Ne, razlog je sasvim druge prirode. Roditelji su u strahu za sigurnost svoje djece. Igralište je potpuno zapušteno, sprave su polomljene, daske prepolovljene, čavli strše…

Pokraj devastiranog igrališta, na samom početku rive, prolaze i mali turisti sa svojim roditeljima. Brodovi tijekom sezone svakodnevno  iskrcavaju na stotine gostiju s djecom, koji su odabrali Lopud kao idealnu obiteljsku destinaciju. Pitanje je samo kada će isti ti roditelji reagirati na činjenicu da je jedini konkretan sadr
žaj za djecu koji otok nudi, osim pješčanih plaža, devastirano dječje igralište.

Lopudsko igralište je uređeno prije svega nekoliko godina. S namjerom da nam „prodaju babu za curu“, mjerodavni su igralište opremili zastarjelom opremom s drugog igrališta. Boja s tobogana, vrtuljka i ljuljački je već nakon nekoliko mjeseci počela otpadati, a zatim i drugi dijelovi. Gradonačelnik Mato Franković je ponosno u objavi za medije najavio kako će nakon izgradnje trafostanice na dječjem igralištu doći na red i njegovo uređenje. Trafostanica je izgrađena na dječjem igralištu prije više od godinu dana, usprkos protestima Lopuđana, a obnova samog igrališta je zaboravljena. Mjesni odbor otoka Lopuda poslao je dopis gradonačelniku na koji nikada nije dobio odgovor. Mame su obaviještene da je time uloga Mjesnog odbora ispunjena.

Slijedom svega navedenoga, nameće se zaključak da ako neko dijete na igralištu nastrada, očito je odgovornost isključivo na roditeljima koji su ga tamo pustili da se igra, a ne odgovornih lokalnih tijela koja su ga dužna renovirati i održavati.

Lijep pozdrav,
Beti Mihajlović, mama s Lopuda 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji