Problemi na Prahivcu:
vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
30.1°C
Vrijeme za 23.06.2021.
23.06.2021. Danas
Max. 30°C Min. 24°C
Vrijeme za 24.06.2021.
24.06.2021. Cet
Max. 33°C Min. 21°C
Vrijeme za 25.06.2021.
25.06.2021. Pet
Max. 32°C Min. 26°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,837505
GBP
GBP
8,736414
USD
USD
6,298943
EUR
EUR
7,493222
Problemi na Prahivcu:
11.06.2021 | Grad, to ste vi
STANOVNICI SE ŽALE

Problemi na Prahivcu: "Prepriječen prolaz pješačkom stazom koja je u upotrebi od davnina"

Autor: Libero Portal
Foto: Čitatelj
Ovaj pješački put je javno dobro u općoj uporabi, ali kako je slučaj sa mnogim seoskim cestama ili pješačkim putevima u Konavlima on nije evidentiran u katastru, priopćili su u pismu

Na redakcijski mail požalila nam se čitateljica koja želi da prenesemo što je učinjeno mještanima i svim prolaznicima sa stazom koju su, kako tvrde, koristili od davnina.

 

"Ovim pješačkim putem se hoda da se dođe od hotela Epidaurus do plaža i prirodne šetnice u Prahivcu, odnosno do prekrasnih prirodnih plaža u Čistoj Luci. Svi mi Konavljani i drugi prolaznici smo oduvijek prolazili ovuda i išli tuda u Prahivac. Ovaj pješački put je javno dobro u općoj uporabi, ali kako je slučaj s mnogim seoskim cestama ili pješačkim putevima u Konavlima on nije evidentiran u katastru. To nikome ne daje za pravo da blokira pješački put koji mi mještani koristimo od davnina. Da ne bi bilo zabune, ovaj pješački put ne ide kroz ničije dvorište ili slično. Pješački put je tu od davnina, pa trasom toga pješačkog puta je za vrijeme bivše države ukopana u zemlju glavna vodovodna cijev za Cavtat a prije desetak godina je i komunalno poduzeće Općine Konavle na istoj ovoj trasi pješačkog puta u zemlju ukopalo javnu općinsku kanalizacijsku cijev. S razlogom je to tu ukopano. Svi mještani i vlasnici i suvlasnici zemljišta su znali i koristili ovu pješačku stazu od davnina". stoji u pismu koje su nam poslali.

 

Dodali su i kako je prekjučer izgrađen betonski zid po sred pješačke staze. Pozvali su i sve ljude da u subotu dođu prošetati tamo.

 

"Čovjek koji ne živi ovdje na Obodu već u Močićima a suvlasnik je jedne manje čestice zemlje na trasi pješački od puta je prekjučer sa svojim sinovima i drugom dvojicom izgradio betonski zid po sred pješačke staze, pa je opet jučer preko tog betonskog zida koji je oko pola metra visok je montirao željeznu ogradu. Ovo je nasilje, iživljavanje na javnim dobrima. Policija je pozvana i legitimirala je navedene izvođače radova, a više mještana su kontaktirali i zvali službe Općine Konavle da izađu na teren. Tražimo do službi da se oslobodi prolaz pješaka preko ovoga pješačkog puta koji je tu od davnina. Sada čekamo da Općina nešto poduzme.

 

Za sutra, u subotu pozivamo sve ljude da u 5 sati popodne dođu prošetati ovdje. Prahivac je prekrasan i ima lijepu prirodnu šetnicu uz obalu, a tu se nalazi i 4 predivne prirodne plaže. Auto se može parkirati besplatno na velikom parkingu pored recepcije hotela Epidaurus", priopćili su.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji