MLJET Cesta Pinja obnavlja se za sigurniji put do plaže Saplunara
umjereno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
18.5°C
Vrijeme za 08.05.2021.
08.05.2021. Danas
Max. 27°C Min. 18°C
Vrijeme za 09.05.2021.
09.05.2021. Ned
Max. 23°C Min. 16°C
Vrijeme za 10.05.2021.
10.05.2021. Pon
Max. 23°C Min. 15°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
6,866427
GBP
GBP
8,675630
USD
USD
6,233005
EUR
EUR
7,526977
MLJET Cesta Pinja obnavlja se za sigurniji put do plaže Saplunara
13.04.2021 | Grad, to ste vi
UREĐENJE PRED SEZONU

MLJET Cesta Pinja obnavlja se za sigurniji put do plaže Saplunara

Autor: Libero Portal
Foto: čitatelj
Tih tristotinjak metara jako uske ceste je u planu do početka turističke sezone potpuno obnoviti

Spojna i uska cesta između uvale/plaže Saplunara i uvale Podškoji počela se obnavljati u punom smislu riječi. Radi se o lokalnoj cesti na samom istoku otoka Mljeta, kao cesti i šetnici između pješčane plaže Saplunara i turističkog naselja Podškoji. Tih tristotinjak metara jako uske ceste je u planu do početka turističke sezone potpuno obnoviti.

 

Obnova će biti u dvije faze, tako da je prije nekoliko dana već završena prva faza obnove, polovica zadane rute ceste od Saplunare prema Podškojima. Za tu svrhu Općina Mljet je osigurala potrebna sredstva, a domicilna tvrtka “Stermasi” d.o.o. je obavila prvi dio posla, kao što će učiniti i sa drugom fazom istog.

 

Najvažnije u projektu obnove ove “Ceste Pinja”, kako je zovu na Mljetu, je bilo proširiti kolnik za prometovanje vozila, a sve kako bi se motorna vozila mogla mimoilaziti na cesti bez poteškoća, te isto to dodatno proširenje na cesti i asfaltirati. Najbolji potez sigurnosti pri projektu obnove je izgradnja pješačke staze uz sami kolnički trak-pješački nogostup, koji će se protezati uz cijelu trasu ceste, te pri tom betonirati u širini od jednog metra.

 

Treba istaknuti i potpunu potporu lokalnog stanovništva Korita, uz posebno zalaganje gospođe Tine Kralj u izgradnji ove “Ceste Pinja”, jer osim što će cesta biti obnovljena i puno sigurnija, u noćnim satima će biti i osvjetljena.

 

Ovako uređena cesta/šetalište dati će poseban ugođaj svima koji budu pješačili ovom dionicom, jer će udisati zdravi zrak jedinstvenog bora pinije, posebno kada se zna da je ova vrsta bora pinije autohtona i jedino je rasprostranjena upravo na ovom pjeskovitom, istočnom dijelu otoka Mljeta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji