Je li autocesta opet tema koja se povlači pred izbore? (VIDEO)
slab vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
12.4°C
Vrijeme za 28.11.2023.
28.11.2023. Danas
Max. 15°C Min. 9°C
Vrijeme za 29.11.2023.
29.11.2023. Sri
Max. 13°C Min. 7°C
Vrijeme za 30.11.2023.
30.11.2023. Cet
Max. 16°C Min. 8°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,9640
GBP
GBP
0,86671
USD
USD
1,0951
Je li autocesta opet tema koja se povlači pred izbore? (VIDEO)
20.09.2023 | Grad, to ste vi
VIJESTI LIBERTAS TELEVIZIJE

Je li autocesta opet tema koja se povlači pred izbore? (VIDEO)

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
Hrvatske autoceste kažu kako je plan započeti radove u jesen sljedeće godine. Pitali smo vas je li autocesta ponovno tema koja se povlači pred izbore, u ovom slučaju pred superizbornu godinu

Video

Autocesti do Dubrovnika mnogi se vladajući vesele i najavljuju je već dugi niz godina, i građani se vesele ali uz dozu sumnjičavosti prema samoj realizaciji,. 

 

"Nemam komentara, neću ništa komentirati", rekao je sugrađanin.

 

Hrvatske autoceste imale su rok do 30. rujna osigurati financijska sredstva u suradnji s više banaka, jer ovoga puta sredstva se neće povući iz EU fonda. Iako su građani skeptični, gradonačelnik ne preza pred garantiranjem uspješnosti projekta.

 

“Pa vjerujem ako ste pitali naše sugrađane da su brojni izjavili upravo ovo prvo, da je to predizborni trik, naime poučeni lošim iskustvima čak mogu reći i da ih razumijem. Međutim, ono što nam je Vlada Andreja Plenkovića pokazala u posljednjih sedam godina mandata je da su započeli postupak izgradnje Pelješkog mosta, završili ga, započeli postupak izgradnje brzih cesta na Pelješcu i završili ih i sada ovdje ja ne mogu reći da ne sumnjam, nego jamčim”, rekao je Mato Franković, dubrovački gradonačelnik.

 

Najavljivano je kako će ova autocesta do Dubrovnika biti jedna od najskupljih autocesta u Republici Hrvatskoj.

 

"Za dionicu Doli-Dubrovnik u završnoj je fazi  izrada projektne dokumentacije, plan je tijekom sljedećeg mjeseca raspisati natječaj za izvođača radova. Radovi na izgradnji ove dionice započet će po odabiru izvođača i potpisu ugovora. U ovom trenutku nije moguće precizirati točan početak, međutim plan je jesen sljedeće godine.  Procijenjena vrijednost je oko 840,0 milijuna eura", priopćile su Hrvatske autoceste.

 

Simptomatično, ugovori bi se tako trebali potpisati u sljedećoj, izbornoj godini, kao i započeti gradnja jedne od dionica autoceste. Za napomenuti je kako se o projektu govori još od 2008., i to jednako tako u sklopu predizbornih kampanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji