slab vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
20.6°C
Vrijeme za 28.05.2020.
28.05.2020. Danas
Max. 23°C Min. 17°C
Vrijeme za 29.05.2020.
29.05.2020. Pet
Max. 22°C Min. 15°C
Vrijeme za 30.05.2020.
30.05.2020. Sub
Max. 20°C Min. 15°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,090949
GBP
GBP
8,488806
USD
USD
6,872954
EUR
EUR
7,578806
Kako sigurno putovati s kućnim ljubimcem?
11.06.2019 | Kućni ljubimci
EKO TAKSI SAVJETUJE

Kako sigurno putovati s kućnim ljubimcem?

Autor: Libero Portal
Foto:
Oni imaju drukčije potrebe od drugih putnika

 

Eko-taxi_Kako-sigurno-putovati-s-kućnim-ljubimcem.png

Putovanje s kućnim ljubimcem je nešto što se mora dobro isplanirati. Kućni ljubimci, iako ih smatramo članovima obitelji, ipak su životinje i imaju drugačije potrebe od ostalih putnika. 

 

 

Izdvojili smo par savjeta za sigurnije putovanje vaših četveronožnih prijatelja.

 

 

    1. PRIPREMITE LJUBIMCA ZA PUTOVANJE

 

Ako ljubimac nikada nije putovao automobilom, bilo bi ga dobro par puta provozati na kraće relacije kako biste vidjeli njegovu reakciju. Nekima će se svidjeti, dok će neki imati određene probleme i mučnine. U slučaju mučnine kod pasa, sat vremena ranije mu možete dati tabletu protiv morske bolesti. Sasvim malom štenetu daje se pola tablete, a odraslijem možete dati i cijelu. Dok ste u vožnji, najbolje je da pije samo vodu, bez hrane, kako ne bi došlo do nezgoda ako mu se želudac zbog nečega uznemiri. Dajete mu vodu iz termosice ili flaširanu, tako da je nalijete u njegovu posudicu.

 

 

    2. NEZABORAVITE PONIJETI PRTLJAGU

 

Ako putujete van zemlje, morate ponijeti odgovarajuću dokumentaciju za vašeg ljubimca i njegov zdravstveni karton. Na transporter nalijepite naljepnicu sa vašim imenom i kontaktom za svaki slučaj.

 

 

    3. ZABAVLJAJTE LJUBIMCA TIJEKOM VOŽNJE

 

Ponesite najdraže igračke vašeg ljubimca s kojima će se on igrati tijekom vožnje, a ostali suputnici, koji ne voze, neka se igraju s njime i neka ga maze.

 

 

    4. ČESTE STANKE ZA OBJEDOVANJE I OBAVLJANJE NUŽDE

 

Često zaustavljajte automobil kako biste prošetali ljubimca, omogućili mu obavljanje nužde te objedovanje i pijenje vode. Najbolje je da ljubimca ne hranite tijekom vožnje, no ukoliko mora jesti, onda ga hranite vrlo rijetko i to isključivo za vrijeme stanke te mu ostavite neko vrijeme da probavi hranu, nemojte ga odmah vraćati u automobil. Vrlo je važno da tijekom stanke ljubimca uvijek držite na povodcu kako ne bi odlutao. Potrudite se da auto uvijek parkirate u hladu i nikada ne ostavljate životinju u zatvorenom autu, već je vodite ili ponesite sa sobom.

 

 

    5. OMOGUĆITE SIGURNU VOŽNJU SVOM LJUBIMCU

 

Mačke i mali psi su najsigurniji u transporteru te koristite sigurnosni pojas kako biste pričvrstili transporter.

Najsigurniji način za osiguranje vašeg većeg psa na sjedištu su posebni pojasevi i dodaci koje možete nabaviti u opremljenijim trgovinama za kućne ljubimce. Transporteri i sigurnosni elementi moraju ostavljati određeni prostor vašem ljubimcu kako bi imao malo slobode i udobnosti na putu.

Eko taxi je pet friendly taxi opremljen sigurnosnim transporterima za siguran prijevoz vašeg ljubimca. Dovoljno je sat vremena prije vožnje rezervirati svoj Eko taxi pozivom na 020 432 432  ili na rezervacija@ekotaxi.hr koje će vas i vašeg ljubimca prevesti na željeno odredište, bilo to zračna luka, trajekt, željeznički ili autobusni kolodvor ili pak vikendica i park. 

Sretan put!

 

SPONZORIRANI ČLANAK

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji