Ovih pet pasmina nikako ne voli vodu
vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
16.4°C
Vrijeme za 02.03.2021.
02.03.2021. Danas
Max. 14°C Min. 7°C
Vrijeme za 03.03.2021.
03.03.2021. Sri
Max. 15°C Min. 6°C
Vrijeme za 04.03.2021.
04.03.2021. Cet
Max. 15°C Min. 6°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,882857
GBP
GBP
8,777835
USD
USD
6,288620
EUR
EUR
7,575272
Ovih pet pasmina nikako ne voli vodu
23.01.2021 | Kućni ljubimci
NE UŽIVAJU U TOME

Ovih pet pasmina nikako ne voli vodu

Autor: Libero Portal
Foto: Pixabay
Pomeraniani i Yorkiji također su osjetljivi na dušnik što znači da bi plivanje moglo biti rizična vježba

Većina ljudi pretpostavlja da su svi psi rođeni plivači i vole vodu, ali to definitivno nije tako. Neke pasmine, bilo zbog tjelesne građe, temperamenta ili zdravstvenih problema, ne uživaju boraviti u vodi.

 

Francuski buldog

 

Francuski buldozi su kratkog nosa, pa obično nisu veliki ljubitelji plivanja. 

 

"Francuski buldozi jednostavno se ne osjećaju ugodno kad su u vodi", kaže dr. Christina Fuoco iz Philadelphia's WAG: Whole Animal Gym, koja često koristi vodenu terapiju za rehabilitaciju pasa. Općenito, kaže Fuoco, niti jedna od pasmina s kratkim nosom, uključujući Francuze, Mopsove i Bostonske terijere, nije žudi za skakanjem u vodu. 

 

Shih Tzu

 

Ova pasmina ima dugo krzno koje je idealno za uređivanje, ali mu ono ne pomaže kad je u vodi. Oni ne vole kada su im uši vlažne. Kada su im vrhovi ušiju mokri, počinju ih udarati po licu i to im se ne sviđa.

 

Maltezer

 

Ovi psi imaju slabiji dušnik, što im otežava disanje. "Budući da plivanje može biti prilično naporna vježba, to starijim psima može biti teška aktivnost", kaže Fuoco.

 

Pomeraniani i Yorkiji također su osjetljivi na dušnik što znači da bi plivanje moglo biti rizična vježba za ove pasmine.

 

Baset

 

Sa svojim dugim, zdepastim tijelima i kratkim nogama, Baseti nisu ljubitelji plivanje. Zbog svojih proporcija, stražnji kraj tone prema dolje, a prednji kraj pluta prema gore, što im daje neučinkovit, okomit položaj u vodi. 

 

"Stvarno im je teško plivati ​​ako nisu u stanju držati kukove u vodoravnom položaju", kaže Fuoco. "Ako stražnji kraj postane prenizak, samo pokušaj kretanja kroz vodu može biti stvarno naporan."

 

Doberman

 

Ovi su psi brzi i moćni na kopnu, ali njihova mišićava tijela zapravo mogu protiv njih djelovati u vodi. "Kod životinja s visokim prsima, stražnji kraj bi mogao malo više potonuti, a prednji će biti malo povišen, pa im je teško dobiti taj vodoravni položaj tijela kako bi ih doveli u dobar položaj za plivanje", kaže Fuoco. Mnoge pasmine s visokim prsima dijele ovaj problem, piše Index.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji