slab vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
29.6°C
Vrijeme za 15.08.2020.
15.08.2020. Danas
Max. 29°C Min. 25°C
Vrijeme za 16.08.2020.
16.08.2020. Ned
Max. 29°C Min. 23°C
Vrijeme za 17.08.2020.
17.08.2020. Pon
Max. 29°C Min. 23°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
6,944859
GBP
GBP
8,267946
USD
USD
6,318683
EUR
EUR
7,477530
Po ovim znakovima prepoznat ćete da je vaš pas u problemu i da mu je potrebna pomoć (VIDEO)
04.07.2020 | Kućni ljubimci
PROBLEMI FIZIČKE I PSIHIČKE PRIRODE

Po ovim znakovima prepoznat ćete da je vaš pas u problemu i da mu je potrebna pomoć (VIDEO)

Autor: Libero Portal
Foto: Ilustracija/Pixabay
Psi najčešće reagiraju agresivno kada ih nešto boli ili su se inficirali

Vlasnici pasa ne vole kada im je pas loše volje ili ga nešto boli. Svi bismo to najradije izbjegli, ali čak i psi imaju svoje crne dane. Budući da nam psi ne mogu reći kada se ne osjećaju dobro, svi vlasnici pasa trebali bi razumjeti i protumačiti znakove u ponašanju ljubimca po kojima bi mogli zaključiti da sa psom nešto nije u redu.

 

Ako vaš pas iznenada počne pokazivati znakove agresivnog ponašanja, pogotovo ako je riječ o mladom psu, to vjerojatno znači da mu treba vaša pomoć i da ga nešto muči. Psi najčešće reagiraju agresivno kada ih nešto boli ili su se inficirali. Jedan od znakova može biti i gubitak apetita. Ako vaš pas inače jede sve i svašta, ali u posljednja 24 sata nije želio niti pomirisati hranu, to je sasvim sigurno alarm za uzbunu.

 

Psi koji nemaju energije za igru i šetnju, kao i oni koji uriniraju više od uobičajenog, također mogu nečujno zvati upomoć. Problem može biti fizičke prirode, ali i psihičke.

 

Psi koji se skrivaju ili vam ne žele prići sasvim sigurno za to imaju vrlo dobar razlog, koji se ne smije ignorirati. Skrivanje može biti posljedica straha ili srama, ali i alarm da je pas razvio određenu bolest zbog koje se ugodnije osjeća kada oko njega nema nikog.

 

Ako vaš pas ima određenu životnu rutinu, koju naglo izmijeni tako da, primjerice, spava dulje od uobičajenog ili preskače šetnje, vjerojatno je to učinio kako bi se prilagodio stanju u kojem se nalazi. Također obratite i pažnju liže li se vaš pas više nego inače jer psi, kada ih u određenom području boli, često pokušavaju ublažiti bol prekomjernim lizanjem na tom dijelu tijela. Isto tako je zabrinjavajuće i ako se pas prestane lizati, budući da je to dio njihove svakodnevice.

 

Psi koji se pretjerano rastežu možda imaju problem s abdomenom, a pažnja se treba obratiti i na pse kojima treba mnogo više vremena nego prije da bi ustali na noge.

Video

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji