potpuno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
14.6°C
Vrijeme za 31.05.2020.
31.05.2020. Danas
Max. 19°C Min. 14°C
Vrijeme za 01.06.2020.
01.06.2020. Pon
Max. 21°C Min. 11°C
Vrijeme za 02.06.2020.
02.06.2020. Uto
Max. 22°C Min. 14°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,087208
GBP
GBP
8,380134
USD
USD
6,812199
EUR
EUR
7,584021
 Pet razloga zašto je zlatni retriver idealan kućni ljubimac
05.05.2019 | Kućni ljubimci
SAVRŠEN ČUVAR

Pet razloga zašto je zlatni retriver idealan kućni ljubimac

Autor: Libero Portal
Foto: Pixabay
Pasmina koja osvaja na prvi pogled!

Kada govorimo o kućnim ljubimcima, uz mačke, psi su zasigurno jedni od najdražih četveronožnih ljubimaca. Ono što je bitno prilikom nabave psa je vrlo pomno razmotriti kakav je karakter određene pasmine te što ona donosi sa sobom, a ako ste u potrazi za aktivnim i privrženim psom koji će vam uveseljavati svakodnevicu, zlatni retriver definitivno odgovara opisu.

Zlatni retriver je pasmina porijeklom iz Velike Britanije, a vjeruje se da je nastao u 19.stoljeću križanjem žutog retrivera s tweed water španijelom koji danas više ne postoji. Zlatni retriver je pasmina prvenstveno kreirana za lov te donošenje ptica, odakle im dolazi i ime retriver, donijeti natrag, no ipak bez obzira na genetske predispozicije, radi se o ljubimcu koji je savršen da obitelj i djecu te nikako nije čuvar. Retrivere krasi iznimna inteligencija, poslušnost te privrženost obitelji, a iznimna lakoća dresure čini ih pasminom s kojom se nećete previše namučiti kada govorimo o osnovama ponašanja i odgoja. Osim što su iznimno poslušni, retriveri su i pravi šarmeri jer imaju vrlo dobru procjenu osobnosti te se lako prilagođavaju. Iako su velike maze, ova pasmina zahtijeva aktivnost, redovitu šetnju i istrčavanje, stoga nikako nemojte zanemariti taj aspekt prilikom nabave zlatnog retrivera.

Jedna od glavnih prednosti retrivera je njegova dobroćudnost. Naime, u blizini ovog psa nema straha za one najmlađe te možete biti sigurni da će retriver biti nježan i pažljiv te neće proizvesti probleme. Također, kao što smo napomenuli ako ste aktivan tip, retriver je sjajna opcija za vas jer će vam uvijek biti odličan partner u dugim šetnjama, planinarenju i ostalim avanturističkim pothvatima. Sljedeća stavka koja definitivno nije zanemariva je činjenica kako retriver ne voli biti u dvorištu te se radi o pasmini koja živi kući. Zlatni retriver  osvaja na prvi pogled te iako je vrlo miroljubiv, pravilan odgoj od malih nogu je nužan kako bi odrastao pas bio socijaliziran i potpuno naučen na suživot s ljudima i ostalim životinjama.Izvor: Fashion

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji