pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
11.5°C
Vrijeme za 28.03.2020.
28.03.2020. Danas
Max. 13°C Min. 8°C
Vrijeme za 29.03.2020.
29.03.2020. Ned
Max. 15°C Min. 8°C
Vrijeme za 30.03.2020.
30.03.2020. Pon
Max. 17°C Min. 7°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,181980
GBP
GBP
8,477970
USD
USD
6,906151
EUR
EUR
7,606435
Hit predstava
22.07.2019 | Kultura
DUBROVAČKE LJETNE IGRE

Hit predstava "Tko pjeva zlo ne misli" izvedena u parku Gradac (FOTOGALERIJA)

Autor: Željko Tutnjević
Foto: Željko Tutnjević / Libero Portal
Zagrebački HNK gostuje na 70. Ljetnim igrama

Predstava "Tko pjeva zlo ne misli" redatelja Renea Medvešeka u izvedbi dramskog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu premijerno je izvedena sinoć na programu 70. Igara u parku Gradac. Iduća predstava igra večeras s početkom u 21:30 sati na istom mjestu. 

 

Inspiriran scenarijem Kreša Golika za jedan od najgledanijih filmova u povijesti hrvatske kinematografije, nastalim na temelju Dnevnika maloga Perice Vjekoslava Majera iz 1942. godine, Rene Medvešek režirao je kazališni potpourri koji rekonstruira izumirući dobri duh Zagreba. Ova višestruko nagrađivana predstava slijedi europsku kazališnu praksu koja kultne filmove tretira kao kulturno blago kako bi nadahnula nove generacije gledatelja. Priču o svakodnevnici poznatih i omiljenih lica, koja se okupljaju oko stola kao središnjeg mjesta građanskog života, u Medvešekovoj scensko-glazbenoj priči obogaćuje program u špajzcimer smještenog radio-aparata. To tehnološko čudo prodire kroz zidove i grije ozračje zagrebačkih domova. Uzbudljiva kazališna interpretacija slavnog filmskog predloška sačuvala je duh priče iz Golikova filma, a Medvešek ju je obogatio i dokumentarističkim elementima iz međuratnog Zagreba. Premijera ove gostujuće hit predstave održana je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu u rujnu 2017., a publiku ne prestaje oduševljavati posljednje dvije godine stoga ne čudi što su i ulaznice za oba termina dubrovačkih izvedbi rasprodane.

 

Sjajan dramski ansambl zagrebačkog HNK čine Zrinka Cvitešić u ulozi Ane Šafranek, Dušan Bućan kao Franjo Šafranek, Krešimir Mikić kao Gospon Fulir, Ivana Boban kao Teta Mina, a ostale uloge ostvarili su: Ivan Colarić, Ivan Glowatzky, Dušan Gojić, Nikša Kušelj, Dora Lipovčan, Vanja Matujec, Iva Mihalić, Vlasta Ramljak, Barbara Vicković, Silvio Vovk te Mirta Zečević. Dramaturgiju potpisuje Nina Bajsić, scenografiju Tanja Lacko, kostimografiju Doris Kristić, oblikovanje svjetla Aleksandar Čavlek,dok su glazbeni suradnici na predstavi Matija Antolić, Nenad Kovačić te Pravdan Devlahović za scenski pokret.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji