Fra Mladen Rozić predstavio zbirke poezije (FOTO)
vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
14.2°C
Vrijeme za 26.10.2021.
26.10.2021. Danas
Max. 19°C Min. 9°C
Vrijeme za 27.10.2021.
27.10.2021. Sri
Max. 20°C Min. 12°C
Vrijeme za 28.10.2021.
28.10.2021. Cet
Max. 20°C Min. 11°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,036591
GBP
GBP
8,895203
USD
USD
6,468822
EUR
EUR
7,520005
Fra Mladen Rozić predstavio zbirke poezije (FOTO)
13.12.2019 | Kultura
DUBROVAČKE KNJIŽNICE

Fra Mladen Rozić predstavio zbirke poezije (FOTO)

Autor: Libero Portal
Foto: Dubrovačke knjižnice
Održalo se predstavljanje zbirki poezije „Soneti ljubavi“ i „U svjetlu vječnosti“

U organizaciji Dubrovačkih knjižnica, 13. prosinca, održalo se predstavljanje zbirki poezije „Soneti ljubavi“ i „U svjetlu vječnosti“ fra Mladena Rozića. Uz autora, zbirku je predstavio akademik Luko Paljetak i Boris Njavro, predsjednik Društva dubrovačkih pisaca s Gojkom Jelićem, predsjednikm ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg kao moderatorom. Stihove je čitao glumac Vinko Kraljević, a za glazbeni dio večeri zaslužan je bio Family band.

 

- Ljubav je glavna tema Rozićevih zbirki, i upravo stoga on želi da mu stihovi budu zvonki u ime ljubavi o kojoj govore i kojima su prožeti (…) U najpoetičnijem ciklusu knjige, tragom srca i uma u istoimenoj pjesmi , fra Mladen otkriva svoju namjeru i cilj, a to je da želi ostaviti trag srca, ne čini to zato da bi mu ime bilo zapisano već zato da u ovu stvarnost utkaje sonete. Za tu namjeru srce ne smije biti zavoreno, naprotiv srcu je potrebna sloboda da se daje i prima. To je tajna srca – rekao je Paljetak.

 

Njavro se nadovezao rekavši kako nam fra Rozić kroz svoje ‘prozno poetske zapise’ daje savjete kako biti bolji u ovom životu u kojemu nam je Bog, uz našu vlastitu slobodu, ponudio i izbor i način kako ga učiniti ‘mudrim, duhovnim, dobrim ili pak nešto suprotno na isto našu volju i našu slobodu’.

 

Fra Rozić naglasio je kako u svakome od nas postoji motiv i da obično ljudi koji pišu nisu zadovoljni s postojećim stanjem, fenomenima i cjelokupnom situacijom.

 

- Možda će vas drugi nazvati sanjarima. Djelomično je to točno. Sanjar jesam, ali glava mi nije u oblacima pa da ne vidim zemlju kojoj hodim, dapače, vidim i pravim korake na zemlji. Poznam stvarnost u kojoj živim i ta me stvarnost motivira da pišem – rekao je autor zbirke.

 

Književni opus fra Mladena Rozića, franjevca rodom iz Ljutoga Doca, trenutno na službi župnika u Bukovici, sastoji se od sedam poetskih zbirki koje broje više od 450 pjesama. Naslovi prethodnih knjiga su: „Put iz sna“, „Dodir neba“, „Cjelov života“, „Put Riječi“, „Na putu za Gdje“ kao i ovih najnovijih „Soneti ljubavi“ i„U svjetlu vječnosti“.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji