Devet dramskih naslova za jubilarno izdanje Dubrovačkih ljetnih igara!
pretežno vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
22.4°C
Vrijeme za 20.05.2024.
20.05.2024. Danas
Max. 23°C Min. 20°C
Vrijeme za 21.05.2024.
21.05.2024. Uto
Max. 25°C Min. 21°C
Vrijeme za 22.05.2024.
22.05.2024. Sri
Max. 24°C Min. 18°C
CHF
CHF
0,985500
GBP
GBP
0,856850
USD
USD
1,084400
Devet dramskih naslova za jubilarno izdanje Dubrovačkih ljetnih igara!
15.05.2024 | Kultura
DUBROVAČKE LJETNE IGRE

Devet dramskih naslova za jubilarno izdanje Dubrovačkih ljetnih igara!

Autor: Libero Portal
Foto:
Jubilarne 75. Dubrovačke ljetne igre, koje će se od 10. srpnja do 25. kolovoza 2024. održati na različitim ambijentalnim lokacijama, donose devet različitih dramskih naslova, a u svom bogatom premijernom programu ističu se jaka i u Gradu dobro poznata glumačka imena

Na samom početku uzbudljivog festivalskog ljeta premijerno će biti uprizorena publici omiljena Kafetarija Carla Goldonija u režiji Paola Tišljarića na Držićevoj poljani 13. srpnja u 21:30 sati. Glumačku ekipu Kazališta Marina Držića predvode Hrvoje Sebastijan i gost Marijan Nejašmić Banić u ulogama gospara Frana i Lukše.

 

 

Slijedi najnovije uprizorenje Vojnovićeva Ekvinocija u režiji Krešimira Dolenčića na dosada neistraženoj festivalskoj lokaciji, Posatu, dok naše najveće glumačke zvijezde danas, Goran Višnjić i Zrinka Cvitešić, predvode Festivalski dramski ansambl uz nacionalnu prvakinju drame Oliveru Baljak. Premijera je 27. srpnja u 21:30 sati.

 

 

Dubrovačke ljetne igre, Umjetnička organizacija Punctum, KunstTeatar i Kuća Klajn donose autorski projekt Ivana Plazibata, Ivane Vuković i Matije Čigira pod naslovom Jimmy Ćorak koji će na taraci tvrđave Revelin 1. kolovoza u 21:30 sati propitivati pojmove glumačke izvedbe, lika glumca koji je raspolovljen između profesionalnog i privatnog,  tehnologije i intime, neuroze i međuljudskog kontakta.

 

 

Bogat dramski program zaokružit će Oluja Williama Shakespearea, čiju režiju potpisuje slovenski redatelj Vito Taufer. Uz bok popularnom Luki Perošu u ulozi Prospera, stat će neka od vodećih imena hrvatskog glumišta poput Dušana Gojića, Siniše Ružića, Franja Dijaka, Filipa Šovagovića i drugih te će u specifičnoj ambijentalnosti otoka Lokruma donijeti viziju novog doba, budućnosti za koju Shakespeare misli da predstoji svijetu. Premijera je 20. kolovoza u 21:00 sati na Lokrumu.

 

 

Uz premijerne naslove, festivalsku publiku ovog slavljeničkog ljeta očekuje još pet dramskih uspješnica. Dubrovčanima omiljena predstava Mara i Kata na Kazermi Ispod Svete Marije, slijedi Lada Kaštelan: Očekujući Oresta na Lovrjencu, predstava „Toliko o pticama“ u izvedbi Studentskog teatra Lero u Lazaretima, a posebna dramska poslastica je prošlogodišnji premijerni naslov Sjetne žene raguzejske, priča o devet izuzetnih žena pod redateljskom palicom Dore Ruždjak Podolski u Parku Gradac. Dječja festivalska publika i ovog će ljeta imati priliku uživati u glazbeno scenskom djelu Čudesna šuma, uprizorenom po romanu Sunčane Škrinjarić koji je obilježio čitavu jednu generaciju.  

 

 

Cijeli program dostupan je OVDJE.     

 

 

Ulaznice za premijere kao i za gotovo 60 ostalih dramskih, glazbenih, baletnih, folklornih i drugih programa 75. Dubrovačkih ljetnih igara dostupne su u internetskoj prodaji na festivalskoj mrežnoj stranici https://www.dubrovnik-festival.hr/ i preko servisa https://www.ulaznice.hr/web/. Ulaznice, ali i festivalske suvenire moguće je kupiti i u lokalnoj prodaji, na blagajni u prizemlju Festivalske palače na adresi Od Sigurate 1 koja je otvorena svakim radnim danom od 10:00 do 18:00 sati. Kupnjom Mastercard karticama ostvarujete 10 posto popusta.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji