vedro, vjetrovito
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
21.5°C
Vrijeme za 08.07.2020.
08.07.2020. Danas
Max. 27°C Min. 19°C
Vrijeme za 09.07.2020.
09.07.2020. Cet
Max. 27°C Min. 22°C
Vrijeme za 10.07.2020.
10.07.2020. Pet
Max. 29°C Min. 22°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,093981
GBP
GBP
8,358239
USD
USD
6,698752
EUR
EUR
7,550833
Sudjelujte u projektu #karantenadubrovnik2020, ostavite svoj trag u vremenu
18.04.2020 | Kultura
DUBROVAČKI MUZEJI POZIVAJU

Sudjelujte u projektu #karantenadubrovnik2020, ostavite svoj trag u vremenu

Autor: Libero Portal
Foto: Ostavite svoj trag u vremenu i sudjelujte u projektu #karantenadubrovnik2020.
Dubrovački muzeji pokrenuli su projekt s ciljem dokumentiranja života stanovnika Dubrovnika i okolice u jedinstvenim okolnostima izolacije i karantene uzrokovanih pandemijom virusa Covid-19

Dubrovački muzeji pokrenuli su projekt #karantenadubrovnik2020 s ciljem dokumentiranja života stanovnika Dubrovnika i okolice u jedinstvenim okolnostima izolacije i karantene, uzrokovanih pandemijom virusa Covid-19.

 

 

Okolnosti stvaraju nove kontekste kroz koje se tumači život i predstavljaju dio memorije jednog društva i prostora, a time i njegove kulture. Pomozite budućim generacijama da bolje razumiju svijet, a znanstvenicima i stručnjacima da ga pravilno interpretiraju. Svoje fotografije, video uratke, audio zapise, crteže, umjetničke i druge kreacije, šale, skenove propusnica, bilješke, osvrte ili dnevničke zapise svakodnevice nastale u vrijeme karantene pošaljite na e-mail: karantenadubrovnik2020@dumus.hr

 

 

Dubrovački muzeji će na svojim društvenim i mrežnim stranicama povremeno objavljivati pristigle fotografije, a planirana je i virtualna izložba #karantenadubrovnik2020.

 

 

Materijali koje šaljete mogu biti slučajni, mali trenutci sreće i inspiracije, obiteljskog druženja i zabave, šale, pjesme i plesa, ali i trenutci straha, tuge i zabrinutosti. Na fotografijama možete biti s maskicama ili rukavicama, snimljeni pri odlasku u trgovinu, ljekarnu i slično. Snimiti možete i predmete koji imaju specifičnu priču u karanteni.

 

 

U e-mailu je potrebno navesti ime i prezime vlasnika i autora priloga, kratki opis priloga, mjesto i vrijeme nastanka te dopuštenje za objavu podataka o autoru.

 

 

Građa će se skupljati u okviru sljedećih kategorija: Škola od doma, Posao nosim kući, Ljubav u četiri zida, Ljubimci i karantena, Sport i tjelovježba, Zabava i igra, Grad koji spava, Ljepota i zdravlje, Kućni krajolici, Oko objeda i stola, Kućanski poslovi, Shopping i korona, Trenutci dokolice, Dječja svakodnevica, Virtualno dvorište, Socijalni život i socijalna distanca, Duhovnost i karantena, Krizni stožer i Kultura za po doma.

 

 

Osim dokumentacije, ovaj projekt uključuje i prikupljanje predmetne građe koja se odnosi na život u karanteni. Predmete poput rukavica, maskica, sredstava za dezinfekciju, zaštitne odjeće, originalnih propusnica, liječničkih i kuhinjskih recepata, vizira, transparenata, knjiga, glazbe ili filmova koje gledate u vrijeme karantene spremite te ih po završetku karantene, poklonite muzeju. Time će fundus muzeja biti bogatiji za predmete koji najbolje tumače trenutačnu situaciju, a vi ćete postati vrijedni donator Dubrovačkih muzeja. Ostavite svoj trag u vremenu i sudjelujte u projektu #karantenadubrovnik2020.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji