vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
18.7°C
Vrijeme za 09.04.2020.
09.04.2020. Danas
Max. 20°C Min. 11°C
Vrijeme za 10.04.2020.
10.04.2020. Pet
Max. 21°C Min. 9°C
Vrijeme za 11.04.2020.
11.04.2020. Sub
Max. 22°C Min. 10°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,226739
GBP
GBP
8,656664
USD
USD
7,021135
EUR
EUR
7,625655
Renata Pokupić i Daniel Rowland večeras otvaraju festival Stradun Classic
04.10.2019 | Kultura
DUBROVAČKI SIMFONIJSKI ORKESTAR

Renata Pokupić i Daniel Rowland večeras otvaraju festival Stradun Classic

Autor: Libero Portal
Foto: Dubrovački simfonijski orkestar
Na programu je svjetska praizvedba Violinskog koncerta „Bucolique“ Ludomila Rogowskog, izbor iz Biblijskih pjesama Antonína Dvořáka, „Idila“ Blagoja Berse i Papandopulov „Hommage à Sorkočević“

Večerašnjim koncertom u atriju Kneževa dvora započinje drugo izdanje Stradun Classic festivala. Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnat će jedan od najtraženijih azijskih dirigenata, Darrell Ang, a kao solisti nastupit će proslavljena hrvatska mezzosopranistica Renata Pokupić i renomirani englesko-nizozemski violinist Daniel Rowland. Na programu je svjetska praizvedba Violinskog koncerta „Bucolique“ Ludomila Rogowskog, izbor iz Biblijskih pjesama Antonína Dvořáka, „Idila“ Blagoja Berse i Papandopulov „Hommage à Sorkočević“. Koncert započinje u 21 sat.

 

 

Umjetnički ravnatelj i glavni dirigent simfonijskog orkestra u Sechuanu od prosinca 2016. Darrell Ang redoviti je gost u kazalištu Mariinsky – uz podršku Valeryja Gergieva - i dirigira mjesečnim simfonijskim i opernim izvedbama u Sankt Peterburgu i u novom kazalištu Mariinsky (Primorsky stage) u Vladivostoku. Ove sezone vraća se u NHK Simfonijski orkestar, Württembergische Philharmonie Reutlingen, Simfonijski orkestar Queenslanda, Singapurski simfonijski orkestar, Haydn orkestar Bolzana i Trenta, Münchenski radijski orkestar, simfonijski orkestar Barcelone. Jedan je od najtraženijih i najpoznatijih mladih dirigenata u Aziji, a s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom surađuje drugi put.

 

 

Rado viđena gošća uglednih koncertnih podija, Renata Pokupić, nedavno je po prvi put nastupila u Australiji kao Margareta (La damnation de Faust, Melbourne Symphony Orchestra), potom u Berliozovoj Roméo et Juliette (Bergen Philharmonic Orchestra) i Dvorakovoj Stabat Mater (Collegium Vocale Gent i DSO Berlin).

 

 

"Veličanstvena vokalna magija... prekrasan topao kremasti glas i izražajno scensko držanje koje je istovremeno zavodljivo i istinski potresno...Pokupić je suvereno vladala u arijama koje su istraživale zrele donje regije castrato glasa... spokojna i milostiva scenska pojava...njen glas bogatog srednjeg registra donio je blistavu toplinu ulozi..."; samo je to mali dio kritika koje su superlativima popratili brojne nastupe Renate Pokupić širom svijeta, u opernim kućama i koncertnim podijima kao što su Royal Opera House Covent Garden, BBC Proms, Washington National Opera, Melbourne Symphony Orchestra, Paris Chatelet i brojnim drugim.

 

 

Violinist Daniel Rowland pojavljuje se na međunarodnoj sceni kao vrlo svestran, karizmatičan i avanturistički izvođač. Od 2007. do svibnja 2019. Daniel je bio prva violina poznatog kvarteta Brodsky. Kao solist, nastupa je diljem svijeta u poznatim dvoranama kao što je Concertgebouw u Amsterdama, Carnegie Hall u New Yorku, the Royal Albert Hall u Londonu, Glinka Hall u St. Petersburgu, Symphony Hall u Birminghu i brojnim drugima. Strastveni ljubitelj komorne glazbe surađivao je s uvaženim glazbenicima kao što su Ivry Gitlis, Polina Leschenko, Heinz Holliger, Dawn Upshaw, Alexander Lonquich, Priya Mitchell, Marcelo Nisinman, Michael Collins, Tunde Jegede, Nicolas Daniel. U Dubrovniku će praizvesti Violinski koncert „Bucolique“ L.M. Rogowskog.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji