Koncertom CONTRASTS započinje četvrti Stradun Classic
vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
16.2°C
Vrijeme za 28.10.2021.
28.10.2021. Danas
Max. 20°C Min. 10°C
Vrijeme za 29.10.2021.
29.10.2021. Pet
Max. 20°C Min. 10°C
Vrijeme za 30.10.2021.
30.10.2021. Sub
Max. 20°C Min. 10°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,064194
GBP
GBP
8,912486
USD
USD
6,489428
EUR
EUR
7,521247
Koncertom CONTRASTS započinje četvrti Stradun Classic
25.09.2021 | Kultura
DUBROVAČKI SIMFONIJSKI ORKESTAR

Koncertom CONTRASTS započinje četvrti Stradun Classic

Autor: Libero Portal
Foto: DSO
Naši nam glazbenici pripremaju glazbeni doživljaj izvedbom skladbi L. van Beethovena, F. Poulenca i B. Bartóka koje će oduševiti i najzahtjevniju publiku

Renomirana klarinetistica i artist in residence DSO-a, Marija Pavlović kao umjetnička direktorica festivala komorne glazbe Stradun Classic ponovno ove godine okuplja međunarodno prepoznate i istaknute glazbenike u Kneževu dvoru. U suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom priprema seriju od četiri koncerta koji će privući domaću i stranu publiku.

 

Komorna glazbena priča počinje koncertom CONTRASTS, na kojem uz Mariju Pavlović nastupaju Gordan Nikolić, violina; Maria Meerovitch, klavir; Tom Owen, oboa; Pieter Nuytten, fagot; Boštjan Lipovšek, rog te naši rogisti Toni Kursar i Martin Hrćan.

 

Naši nam glazbenici pripremaju glazbeni doživljaj izvedbom skladbi L. van Beethovena, F. Poulenca i B. Bartóka koje će oduševiti i najzahtjevniju publiku. Prvi festivalski koncert uvest će nas uz pratnju klavira na kojem će svoju viruoznost pokazati pijanistica Maria Meerovitch u novi glazbeni spektakl koji je DSO pomno pripremao posljednjih mjeseci za našu domaću i stranu publiku.

 

Pijanistica Maria Meerovitch rođena je u Sankt Peterburgu u obitelji ne-glazbenika. Ipak, glazba je bila važan dio obiteljskog života, a Maria je sa šest godina započela glazbeno obrazovanje. S osam godina prvi put je nastupila u Dvorani filharmonije u Sankt Peterburgu. Godine 1990. Maria je stigla u Belgiju nakon što je dobila stipendiju "Fonds Alex de Vries"- Zaklade Y. Menuhin, diplomirala na Kraljevskom konzervatoriju u Antwerpenu (cum laude) i odmah započela predavati glasovir i komornu glazbu na istoj instituciji. Svoj je glazbeni put nastavila osvajajući brojne međunarodne nagrade i suradnjom s orkestrima diljem Europe. Bavi se istraživačkim radom koji uvelike olakšava mladim glazbenicima prilagodbu na umjetnički život.

 

Koncert počinje u 21 sat u Kneževu dvoru, a ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mjestima Orkestra (Luža, Dubravka, Slanica), na web stranici www.dso.hr i pred Dvorom prije koncerta. Posjetitelji će moći po promotivnim cijenama degustirati vina udruge Plavac mali koja će svoje proizvode nuditi u atriju Dvora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji