slab vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
29.2°C
Vrijeme za 08.08.2020.
08.08.2020. Danas
Max. 27°C Min. 27°C
Vrijeme za 09.08.2020.
09.08.2020. Ned
Max. 32°C Min. 25°C
Vrijeme za 10.08.2020.
10.08.2020. Pon
Max. 30°C Min. 24°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,909813
GBP
GBP
8,266209
USD
USD
6,315087
EUR
EUR
7,461907
Predstavljen program 6. Dana kreativnih/kulturnih industrija
11.11.2019 | Kultura
DURA

Predstavljen program 6. Dana kreativnih/kulturnih industrija

Autor: Daniela Čotić
Foto: Libero portal
Manifestacija Dani kreativnih kulturnih industrija ove će se godine održati od 13. do 16. studenog

Dubrovačka razvojna agencija DURA u suradnji sa institucijama i udrugama iz kulturnog i umjetničkog područja djelovanja već šestu godinu za redom organizira manifestaciju Dani kreativnih kulturnih industrija koja će se ove godine održati od 13. do 16. studenog. 

 

 

"U suradnji s institucijama, udrugama, pojedincima iz kulturnog i umjetničkog djelovanja, pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i Ministarstva kulture RH, već šestu godinu zaredom organiziramo ovu manifestaciju. Ciljevi su udruživanje i povezivanje dionika javnog, gospodarskog, kulturnog, umjetničkog života na području Grada Dubrovnika i DNŽ kroz jedan inovativan pristup i razvoj nekih novih proizvoda i ideja. DKKI pružaju mladim kreativnim snagama jednu platformu kroz koju mogu izraziti, kroz niz osmišljenih događanja, svoja razmišljanja te iznjedriti nove kreativno-kulturne sadržaje", kazala je Marina Lazarević, direktorica Razvojne agencije DURA.

 

Ovogodišnja manifestacija trajat će četiri dana, a krasit će je šarolik program aktivnosti koji je namijenjen široj publici. Tako će mladi umjetnici imati priliku predstaviti se kroz filmske projekcije, kazališne predstave te okrugle stolove. 

 

Mladi umjetnici imat će priliku predstaviti se kroz filmske projekcije, kazališne predstave te okrugle stolove. O programu je više rekao Žarko Dragojević iz autorskog tima.

 

 

"Prilikom kandidature za EPK nastala je ideja o ovoj manifestaciji, a šest godina je pokazalo koliko kreativnih ljudi ima u RH i u Dubrovniku te koliko su spremni sudjelovati u programu. Drago mi je što su Grad i Ministarstvo šesti put zaredom prepoznali vrijednost cijele ove priče. Kao autorski tim smo imali zadatak ne samo spojiti institucije i udruge, nego zahvatiti i pojedince koji rade nešto kvalitetno, koji se trude ne baviti samo turizmom, koji je kod nas najporfitabilnija grana, nego koji u kulturi i kreativnim sadržajima nalaze svoj poziv te prenose pozitivnu energiju na sve koji ih okružuju", kazao je Dragojević.

 

 

Službeno otvorenje je u srijedu, 13. studenog uz izložbu Orlando koji ove godine slavi 600. obljetnicu. Manifestacija je pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i Ministarstva kulture Republike Hrvatske a traje do subote, 16. studenog. Ulaz na sva događanja je besplatan. Program pogledajte OVDJE.

 

 

Više u vijestima Libertas televizije u 17:30 sati!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji