Slikarski odjel UŠLS predstavlja virtualnim putem završne radove (VIDEO)
vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
31.1°C
Vrijeme za 31.07.2021.
31.07.2021. Danas
Max. 30°C Min. 25°C
Vrijeme za 01.08.2021.
01.08.2021. Ned
Max. 30°C Min. 24°C
Vrijeme za 02.08.2021.
02.08.2021. Pon
Max. 28°C Min. 24°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
6,968904
GBP
GBP
8,811615
USD
USD
6,306287
EUR
EUR
7,501328
Slikarski odjel UŠLS predstavlja virtualnim putem završne radove (VIDEO)
08.06.2020 | Kultura
FORMAT VIDEO SPOTA

Slikarski odjel UŠLS predstavlja virtualnim putem završne radove (VIDEO)

Autor: Libero Portal
Foto: UŠLS
U izradi koristili su tehnike koje omogućuju digitalno crtanje i slikanje i to na predlošku kadrova iz glazbenog spota za pjesmu COLORS, američkog glazbenika i producenta Becka Hansena

U završetku nastavne 2019./2020. godine, drugaši slikarskog odjela UŠLS prezentirat će svoje radove drukčije od uobičajenog. Umjesto završne izložbe radova u Galeriji mladih, smještenoj u prostorijama našeg odjela, učenici će se ovaj put predstaviti virtualnim putem i to u formatu video spota. U izradi koristili su tehnike koje omogućuju digitalno crtanje i slikanje i to na predlošku kadrova iz glazbenog spota za pjesmu COLORS, američkog glazbenika i producenta Becka Hansena.

 

U samom procesu ove, u konačnici, zajedničke kreacije, učenici su najprije samostalno odabirali omiljene kadrove iz spomenutog spota da bi ih potom naslikali koristeći klasičnu slikarsku tehniku tempere. Nakon naslikanih radova, slijedilo je digitalno crtanje i slikanje na predlošku kadrova originalne verzije spota. Učenici su imali potpunu kreativnu slobodu izraziti svoju interpretaciju kadrova koristeći se digitalnim alatima koji su im u tom momentu bili na raspolaganju. Tijekom on-line nastave, zajednički smo radili na selekciji uspjelih interpretacija gdje smo i komentirali različite umjetničke utjecaje na koje su se učenici oslanjali, poput utjecaja animirane web televizijske serije She-Ra and the Princesses of Power kao i mnogih drugih.

 

Ono što ove učenike zasigurno diže iznad prosjeka jest i to što su, iako likovnjaci, samostalno producirali remix Beckove melodije i potpuno samostalno izradili montažu spota, spajajući vlastiti digitalno izrađeni vizualni materijal s vlastitim remixom. Naposljetku, kao profesorica ove izvrsne generacije moram naglasiti da su svi učenici, u situaciji dugotrajnih izvanrednih okolnosti pandemije COVID-19 i nemogućnosti fizičkog kontakta, pokazali visoku razinu zajedništva koje je okrunjeno ovim izvanrednim zajedničkim uratkom.

 

Autori spota:

Stella Burđelez - montaža

Karmen Ban

Helena Marić

Lara Miloslavić

Đive Majstorović

Leon Kokotić

Mara Tomašević

Ela Žuvela

Roko Roca – Remix

Video

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji