Izvanredne vijesti
pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
13.7°C
Vrijeme za 28.03.2020.
28.03.2020. Danas
Max. 12°C Min. 8°C
Vrijeme za 29.03.2020.
29.03.2020. Ned
Max. 16°C Min. 7°C
Vrijeme za 30.03.2020.
30.03.2020. Pon
Max. 17°C Min. 7°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,181980
GBP
GBP
8,477970
USD
USD
6,906151
EUR
EUR
7,606435
Preuzmite besplatne ulaznice i ne propustite završni koncert Orlandove godine
12.12.2019 | Kultura
GRAD DUBROVNIK

Preuzmite besplatne ulaznice i ne propustite završni koncert Orlandove godine

Autor: Libero Portal
Foto: Grad Dubrovnik
Ulaz na koncert je slobodan no besplatne ulaznice potrebno je prethodno preuzeti na blagajni Kazališta Marina Držića

Obilježavanje Orlandove godine zaključit će koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra i gostiju u nedjelju, 15. prosinca u Kazalištu Marina Držića.

 

 

Koncert organizira Grad Dubrovnik u suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Dubrovačkim ljetnim igrama i Kazalištem Marina Držića. Ulaz na koncert je slobodan no besplatne ulaznice potrebno je prethodno preuzeti na blagajni Kazališta Marina Držića.

 

 

Koncertom će ravnati maestro Marc Tardue, a u programu uz DSO sudjeluju Mario Lale (FA Linđo), Nikoleta Ivanković i Dario Gverović. Na programu se nalaze djela dubrovačkih skladatelja, Luke Sorkočevića, Borisa Papandopula, zatim djelo "Orlando, vitez Grada" Line Ivanković (arr. Damir Butigan), dvije praizvedbe: "Orlando" Davora Bobića te "Orlando 600" Damira Butigana. Prikazat će se i animirani film "Orlando sanja", kao i ulomak iz predstave „Captum fuit!“ studenskog teatra Lero te će se izvesti tradicionalna Dubrovačka kontradanca u aranžmanu D. Butigana.

 

 

Više o Orlandovoj godini 2019.

 

 

U godini kada Grad Dubrovnik cjelogodišnjim programom obilježava 600. obljetnicu postavljanja Orlandovog stupa, sve je bilo u znaku ovog viteza, svjetovnog simbola dubrovačke državnosti, njegove povijesti i urbaniteta, svjedoka njegove prošlosti. Bogatom programu obilježavanja šest stoljeća Orlanda u Dubrovniku, uz ustanove u kulturi, priključile su se brojni umjetnici, udruge, sportski klubovi, ali i dubrovačke škole i vrtići. Orlandov stup ukrasio je prigodnu dopisnicu Hrvatske pošte, izrađeni su posebno dizajnirani suveniri inspirirani Orlandom, dok je kameni vitez za svoj okrugli rođendan počašćen za tu prigodu osmišljenim sladoledom, čokoladom i koktelom. Različite radionice, predavanja, izložbe, koncerti, video projekcije, slikovnice i stripovi, dramske i lutkarske predstave, sva ta događanja, njih više od 50, bila su dio cjelogodišnjeg programa, a omiljeni dubrovački vitez „oživio“ je i na društvenim mrežama. Simbolično, Orlandova godina započela je složenim procesom monitoringa pukotina na stupu, preduvjetom svih budućih radova na sanaciji oštećenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji