pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
25.7°C
Vrijeme za 05.08.2020.
05.08.2020. Danas
Max. 25°C Min. 21°C
Vrijeme za 06.08.2020.
06.08.2020. Cet
Max. 27°C Min. 20°C
Vrijeme za 07.08.2020.
07.08.2020. Pet
Max. 28°C Min. 21°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,941778
GBP
GBP
8,308853
USD
USD
6,369601
EUR
EUR
7,480460
Preuzmite besplatne ulaznice i ne propustite završni koncert Orlandove godine
12.12.2019 | Kultura
GRAD DUBROVNIK

Preuzmite besplatne ulaznice i ne propustite završni koncert Orlandove godine

Autor: Libero Portal
Foto: Grad Dubrovnik
Ulaz na koncert je slobodan no besplatne ulaznice potrebno je prethodno preuzeti na blagajni Kazališta Marina Držića

Obilježavanje Orlandove godine zaključit će koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra i gostiju u nedjelju, 15. prosinca u Kazalištu Marina Držića.

 

 

Koncert organizira Grad Dubrovnik u suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Dubrovačkim ljetnim igrama i Kazalištem Marina Držića. Ulaz na koncert je slobodan no besplatne ulaznice potrebno je prethodno preuzeti na blagajni Kazališta Marina Držića.

 

 

Koncertom će ravnati maestro Marc Tardue, a u programu uz DSO sudjeluju Mario Lale (FA Linđo), Nikoleta Ivanković i Dario Gverović. Na programu se nalaze djela dubrovačkih skladatelja, Luke Sorkočevića, Borisa Papandopula, zatim djelo "Orlando, vitez Grada" Line Ivanković (arr. Damir Butigan), dvije praizvedbe: "Orlando" Davora Bobića te "Orlando 600" Damira Butigana. Prikazat će se i animirani film "Orlando sanja", kao i ulomak iz predstave „Captum fuit!“ studenskog teatra Lero te će se izvesti tradicionalna Dubrovačka kontradanca u aranžmanu D. Butigana.

 

 

Više o Orlandovoj godini 2019.

 

 

U godini kada Grad Dubrovnik cjelogodišnjim programom obilježava 600. obljetnicu postavljanja Orlandovog stupa, sve je bilo u znaku ovog viteza, svjetovnog simbola dubrovačke državnosti, njegove povijesti i urbaniteta, svjedoka njegove prošlosti. Bogatom programu obilježavanja šest stoljeća Orlanda u Dubrovniku, uz ustanove u kulturi, priključile su se brojni umjetnici, udruge, sportski klubovi, ali i dubrovačke škole i vrtići. Orlandov stup ukrasio je prigodnu dopisnicu Hrvatske pošte, izrađeni su posebno dizajnirani suveniri inspirirani Orlandom, dok je kameni vitez za svoj okrugli rođendan počašćen za tu prigodu osmišljenim sladoledom, čokoladom i koktelom. Različite radionice, predavanja, izložbe, koncerti, video projekcije, slikovnice i stripovi, dramske i lutkarske predstave, sva ta događanja, njih više od 50, bila su dio cjelogodišnjeg programa, a omiljeni dubrovački vitez „oživio“ je i na društvenim mrežama. Simbolično, Orlandova godina započela je složenim procesom monitoringa pukotina na stupu, preduvjetom svih budućih radova na sanaciji oštećenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji