Večeras otvaranje izložbe radova djece polaznika likovne radionice Doma Marina Držića (FOTO)
lahor
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
24.2°C
Vrijeme za 21.06.2021.
21.06.2021. Danas
Max. 23°C Min. 23°C
Vrijeme za 22.06.2021.
22.06.2021. Uto
Max. 28°C Min. 22°C
Vrijeme za 23.06.2021.
23.06.2021. Sri
Max. 30°C Min. 22°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,837505
GBP
GBP
8,736414
USD
USD
6,298943
EUR
EUR
7,493222
Večeras otvaranje izložbe radova djece polaznika likovne radionice Doma Marina Držića (FOTO)
19.12.2019 | Kultura
KAD MLADI STVARAJU

Večeras otvaranje izložbe radova djece polaznika likovne radionice Doma Marina Držića (FOTO)

Autor: Libero Portal
Foto: Dom Marina Držića
Izložba je i humanitarnog karaktera

Ovogodišnja božićna izložba Ustanove u kulturi grada Dubrovnika Dom Marina Držića predstavlja rezultate višemjesečne likovne radionice "Držićev božićni orkestar". Na radionici su sudjelovali učenici osnovnih i srednjih škola Dubrovnika kao i iz susjednih općina, a mladi umjetnici javnosti će predstaviti rezultate svoga rada večeras u 19 sati u Luži. 

 

Glazba je zvonka radost, naročito u ovo blagdansko vrijeme, pa ne čudi da su mentori, Rajna Inić i Ivan Perak, akademski slikari i profesori likovne kulture, za temu odabrali cijeli zbor i orkestar pod ravnanjem dirigenta, a pod budnim okom Marina Držića. Nastavak je to pedagoškog djelovanja Doma Marina Držića čiji je cilj polaznike radionica što više zainteresirati za život i djelo najvećeg hrvatskog komediografa i jednog od najznačajnijih autora europske renesansne komediografije, ali i za povijest renesansnog Dubrovnika.

 

 

Skulpture će se na otvorenju izložbe prodavati, a cijeli prihod, kako to već tradicionalno biva na likovnim radionicama Doma Marina Držića, namijenjen je Domu za djecu Maslina. 

 

"Koristimo ovu priliku kako bismo zahvalili svim polaznicima, njihovim obiteljima, voditeljima radionica, pokroviteljima i medijima, Gradu Dubrovniku, osnivaču Doma Marina Držića te svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos u izvođenju radionice kako bi se oživio duh renesanse i Božića. Svaki polaznik napravio je vlastito umjetničko djelo dok je lik Marina Držića rezultat zajedničkog rada sudionika. Upravo zajedništvo, uz radost, mir i dobro, poruke su koje nam veseli Držićev orkestar šalje iz Doma Marina Držića u ovo božićno vrijeme", poručili su iz Doma Marina Držića.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji