Izvanredne vijesti
pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
11.5°C
Vrijeme za 28.03.2020.
28.03.2020. Danas
Max. 11°C Min. 9°C
Vrijeme za 29.03.2020.
29.03.2020. Ned
Max. 16°C Min. 7°C
Vrijeme za 30.03.2020.
30.03.2020. Pon
Max. 18°C Min. 7°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,181980
GBP
GBP
8,477970
USD
USD
6,906151
EUR
EUR
7,606435
Večeras otvaranje izložbe radova djece polaznika likovne radionice Doma Marina Držića (FOTO)
19.12.2019 | Kultura
KAD MLADI STVARAJU

Večeras otvaranje izložbe radova djece polaznika likovne radionice Doma Marina Držića (FOTO)

Autor: Libero Portal
Foto: Dom Marina Držića
Izložba je i humanitarnog karaktera

Ovogodišnja božićna izložba Ustanove u kulturi grada Dubrovnika Dom Marina Držića predstavlja rezultate višemjesečne likovne radionice "Držićev božićni orkestar". Na radionici su sudjelovali učenici osnovnih i srednjih škola Dubrovnika kao i iz susjednih općina, a mladi umjetnici javnosti će predstaviti rezultate svoga rada večeras u 19 sati u Luži. 

 

Glazba je zvonka radost, naročito u ovo blagdansko vrijeme, pa ne čudi da su mentori, Rajna Inić i Ivan Perak, akademski slikari i profesori likovne kulture, za temu odabrali cijeli zbor i orkestar pod ravnanjem dirigenta, a pod budnim okom Marina Držića. Nastavak je to pedagoškog djelovanja Doma Marina Držića čiji je cilj polaznike radionica što više zainteresirati za život i djelo najvećeg hrvatskog komediografa i jednog od najznačajnijih autora europske renesansne komediografije, ali i za povijest renesansnog Dubrovnika.

 

 

Skulpture će se na otvorenju izložbe prodavati, a cijeli prihod, kako to već tradicionalno biva na likovnim radionicama Doma Marina Držića, namijenjen je Domu za djecu Maslina. 

 

"Koristimo ovu priliku kako bismo zahvalili svim polaznicima, njihovim obiteljima, voditeljima radionica, pokroviteljima i medijima, Gradu Dubrovniku, osnivaču Doma Marina Držića te svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos u izvođenju radionice kako bi se oživio duh renesanse i Božića. Svaki polaznik napravio je vlastito umjetničko djelo dok je lik Marina Držića rezultat zajedničkog rada sudionika. Upravo zajedništvo, uz radost, mir i dobro, poruke su koje nam veseli Držićev orkestar šalje iz Doma Marina Držića u ovo božićno vrijeme", poručili su iz Doma Marina Držića.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji