jak vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
3.8°C
Vrijeme za 15.01.2021.
15.01.2021. Danas
Max. 1°C Min. 1°C
Vrijeme za 16.01.2021.
16.01.2021. Sub
Max. 5°C Min. -2°C
Vrijeme za 17.01.2021.
17.01.2021. Ned
Max. 3°C Min. -3°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,035203
GBP
GBP
8,524926
USD
USD
6,242945
EUR
EUR
7,572692
Pogledajte kako je izgledalo subotnje jutro uz DUMUS i DSO (FOTOGALERIJA)
13.06.2020 | Kultura
KULTURA U ĐIRU

Pogledajte kako je izgledalo subotnje jutro uz DUMUS i DSO (FOTOGALERIJA)

Autor: Libero Portal
Foto: Dubrovački muzeji
Program koji su pripremili bio je namijenjen za djecu i odrasle

U sklopu projekta "Kultura u điru" Dubrovački simfonijski orkestar i Dubrovački muzeji i ovo su subotnje jutro učinili zanimljivim, a program koji su pripremili bio je namijenjen za djecu i odrasle.

 

Dubrovački muzeji organizirali su edukativnu radionicu za djecu na kojoj su učili o životu u Kneževu dvoru za vrijeme Dubrovačke Republike. Saznali su tko je sve smio ulaziti i boraviti u Dvoru, razliku između vlastele i pučana, naučili su koja su državna tijela djelovala u njemu te kakva je bila uloga kneza. U interaktivnom razgledavanju uz pomoć legendi djeca su doznala više o predmetima u stalnom postavu Kneževa dvora. Radionicu je vodio i osmislio Bruno Bijađija, muzejski pedagog pripravnik uz pomoć Aleksandre Piteše, više muzejske pedagoginje.

 

Dok su djeca bila na edukativnoj radionici, ispred Dvora koncert je održao Brass kvartet DSO-a u sastavu Džemal Cakić, Martin Hrćan, Toni Kursar i Damir Butigan te udaraljkašica Karmen Pervitić. Brojnoj okupljenoj publici i ljubiteljima glazbe, izveli su zanimljivi glazbeni pregled od 16. do 18. stoljeća, a koji uključuje izbor iz renesansnih madrigala i šansona (G. Gastoldi, O. di Lasso, M. Praetorius, H. L. Hassler), zatim glazbu venecijanske škole (G. P. Cima, A. Cima, G. Gabrieli), francuskog rokokoa (E.C. Jacquet de la Guerre) i baroka (G. Reiche, J.S. Bach, i G.F. Händel). Aranžmane je priredio Damir Butigan.

 

Projekt Dubrovačkog simfonijskog orkestra i Dubrovačkih muzeja održava se u sklopu projekta "Kultura u điru", a partneri su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, ustanove u kulturi te gradski kotari/mjesni odbori.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji