Ovaj grad treba postere! Predstavljeni radovi učenika Umjetničke škole (FOTOGALERIJA)
pretežno vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
11.4°C
Vrijeme za 19.04.2024.
19.04.2024. Danas
Max. 18°C Min. 11°C
Vrijeme za 20.04.2024.
20.04.2024. Sub
Max. 16°C Min. 9°C
Vrijeme za 21.04.2024.
21.04.2024. Ned
Max. 14°C Min. 8°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,970400
GBP
GBP
0,856280
USD
USD
1,067900
Ovaj grad treba postere! Predstavljeni radovi učenika Umjetničke škole (FOTOGALERIJA)
01.03.2020 | Kultura
MODULARNA STRUKTURA

Ovaj grad treba postere! Predstavljeni radovi učenika Umjetničke škole (FOTOGALERIJA)

Autor: Libero Portal
Foto: Daniela Čotić/Libero portal
Projekt Ovaj grad treba postere! djelo je dvojca Spudić i Sorić koji se bavi grafičkim oblikovanjem i ručnim tiskom plakata.

Izložba radionice na kojoj su učenici javno predstaviti svoje radove održala se danas u ljetnikovcu Bunić-Kaboga.

 


Majstorska radionica Ovaj grad treba postere! Svena Sorića i Hrvoja Spudića u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara i zaklade Caboga Stiftung održavala se u suradnji sa slikarskim odjelom Umjetničke škole Luke Sorkočevića.

 


Projekt Ovaj grad treba postere! djelo je dvojca Spudić i Sorić koji se bavi grafičkim oblikovanjem i ručnim tiskom plakata. U svom radu naglasak stavljaju na materijale, proces i tehniku rada, a sve njihove nedostatke, kao i zanatske nesavršenosti proizašle iz procesa prihvaćaju kao elemente oblikovanja. Na području alternativne kulture nedostatak financijskih resursa kompenzira se alternativnim oblicima produkcije i participacije što oni žele i prikazati.

 

 

Sven Sorić je diplomirani arhitekt koji kao slobodni umjetnik radi na području dizajna i arhitekture te je suosnivač platforme Ovaj grad treba postere! koja se aktivno bavi analognim oblikovanjem i tiskom plakata vezanih uz nezavisnu kulturnu scenu. Hrvoje Spudić također je diplomirani arhitekt, bavi se DIY analognom fotografijom, istražuje principe optike kroz izradu camere obscure i sličnih optičkih naprava, a 2012. godine pridružio se Svenu Soriću u osnivanju kolektiva Ovaj grad treba postere!.

 

 

Podsjetimo, ova je majstorska radionica zamišljena kao nadogradnja za predmete koje učenici Umjetničke škole prolaze u svom drugom razredu, a kroz projekt će ih voditi i njihova prof. Ivana Selmani. Učenici će se tako baviti osmišljavanjem i izradom jednokratnih plakata, a na radionici će naglasak biti na hibridnim tehnikama i materijalima koji se koriste pri izradi dok će se informacija prenositi jasnim tipografskim kompozicijama.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji