Dubrovački simfonijski orkestar za Valentinovo priprema nešto uistinu posebno, evo o čemu se radi (VIDEO)
lahor
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
24.2°C
Vrijeme za 21.06.2021.
21.06.2021. Danas
Max. 23°C Min. 23°C
Vrijeme za 22.06.2021.
22.06.2021. Uto
Max. 28°C Min. 22°C
Vrijeme za 23.06.2021.
23.06.2021. Sri
Max. 30°C Min. 22°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,837505
GBP
GBP
8,736414
USD
USD
6,298943
EUR
EUR
7,493222
Dubrovački simfonijski orkestar za Valentinovo priprema nešto uistinu posebno, evo o čemu se radi (VIDEO)
12.02.2020 | Kultura
NA DAN ZALJUBLJENIH

Dubrovački simfonijski orkestar za Valentinovo priprema nešto uistinu posebno, evo o čemu se radi (VIDEO)

Autor: Robert Žarak
Foto: LTV
Svi zainteresirani pozvani su u petak u Kazalište Marina Držića kako bi uživali u romantičnom ugođaju kojeg će orkestar prirediti uz tri posebne gošće

Poseban koncert za Valentinovo kojeg organizira Dubrovački simfonijski orkestar bit će glavni događaj ovaj vikend za dan zaljubljenih. Svi zainteresirani pozvani su u petak u Kazalište Marina Držića kako bi uživali u romantičnom ugođaju kojeg će orkestar prirediti uz tri posebne gošće. 

 

 

"Ovo će biti nešto novo, barem za orkestar. Izvorna ideja bila je imati bal pod maskama te da publika i orkestar budu u kostimima, tako da ćemo i to napraviti. Ja ću također biti kostimiran i nadam se da će i publika biti pod maskama. Također, željeli smo istražiti malo drugačiji repertoar. Svi smo čuli za tri tenora pa nam je palo na pamet zašto ne bismo imali tri soprana. Imamo jako dobre jazz pjevačice ovdje u Dubrovniku, stoga smo ih spojili i napravili program koji se većim djelom sastoji od popularne glazbe i neke klasične glazbe", kazao je Marc Tardue, dirigent.

 

 

Pjesme koje će biti izvedene mnogima će biti poznate, ali ono što će biti novo jest aranžman na kojeg se posebno obratila pozornost.

 

 

"Maestro je došao s idejom negdje već u 9. mjesecu da napravimo taj projekt kao tri soprana, da to bude jedan naš domaći dubrovački projekt s resursima koje mi možemo ovdje skupiti. Proces je onda išao spontano, nekako s vremenom jer su se tu povezivale ideje u razgovoru cura, maestra i mene, i u principu je sve jedna velika interakcija. Kroz cijelu jesen i zimu je pomalo se stvarao i zreo taj program", kazao je Damir Butigan, glazbenik i aranžer.

 

 

Više informacija pogledajte u prilogu.

Video

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji