Božićni koncerti DSO-a diljem Županije
slab vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
7.5°C
Vrijeme za 23.01.2022.
23.01.2022. Danas
Max. 7°C Min. -1°C
Vrijeme za 24.01.2022.
24.01.2022. Pon
Max. 3°C Min. -4°C
Vrijeme za 25.01.2022.
25.01.2022. Uto
Max. 6°C Min. -4°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,274484
GBP
GBP
9,001489
USD
USD
6,634807
EUR
EUR
7,522544
Božićni koncerti DSO-a diljem Županije
20.12.2021 | Kultura
NAJAVLJUJEMO

Božićni koncerti DSO-a diljem Županije

Autor: Libero Portal
Foto: DSO
Ove se godine glazbena čarolija širi na prostor cijele Županije, i to u Korčulu, Metković i Čilipe

Dubrovački simfonijski orkestar priređuje svoje već tradicionalne božićne programe u ovo adventsko vrijeme, na radost sveukupne publike. Ove se godine glazbena čarolija širi na prostor cijele Županije, i to u Korčulu, Metković i Čilipe.

 

21. prosinca u 19 sati u Centru za kulturu Korčula održat će se prvi „putni“ koncert DSO-a. Nastupaju: B&P septet DSO-a  i Gudački komorni ansambl DSO-a, pod ravnanjem maestra Ivana Huta te solističke nastupe Vida Veljaka na violončelu i tenora Roka Radovana. Koncert se održava pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije, TZ Grada Korčula i Centra za kulturu Korčula.

 

22. prosinca u 20 sati u Gradskom kulturnom središtu Metković, DSO ponovno nastupa u istom sastavu, sudjelujući na manifestaciji Prosinačke svečanosti. Koncert se održava pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Metkovića.

 

23. prosinca u 18 sati u Crkvi sv. Nikole Dubrovačkom simfonijskom orkestru pridružuju se Klapa Čilipi i Ženska klapa Cavtajke. Ovaj se koncert održava u okviru manifestacije Mirisi Božića u Konavlima. Koncert se održava pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije i udruge Agroturizam Konavle. 

 

Važno je napomenuti da će dvije klape izvesti tri prigodna broja iz notnog izdanja „Konavoska svadba“ autora Krešimira Magdića.

 

Božićni program ovih koncerata bogat je i raznolik te prilagođen svim uzrastima. Uz odabrane klasične skladbe koje će izvesti Gudački komorni ansambl DSO-a, na programu će biti tradicionalne božićne pjesme u aranžmanu našeg Damira Butigana. Uz to, publika će uživati u izvedbama kao što su La musica di notte, dijelovi iz Orašara, valceru i brojnim drugim prigodnim skladbama. 

 

Svi se koncerti održavaju pod pokroviteljstvom OTP banke. 

 

Za sudjelovanje na koncertima potrebno je pridržavati se trenutnih mjera Stožera, a ulaz je besplatan. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji