Izvanredne vijesti
umjeren vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
6.4°C
Vrijeme za 01.04.2020.
01.04.2020. Danas
Max. 4°C Min. 4°C
Vrijeme za 02.04.2020.
02.04.2020. Cet
Max. 12°C Min. 2°C
Vrijeme za 03.04.2020.
03.04.2020. Pet
Max. 14°C Min. 3°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,197093
GBP
GBP
8,604123
USD
USD
6,960745
EUR
EUR
7,609486
Završnica ciklusa barokne glazbe sa Sinkovskim koja se ne propušta
14.06.2019 | Kultura
ORLANDO FURIOSO

Završnica ciklusa barokne glazbe sa Sinkovskim koja se ne propušta

Autor: Dajana Brzica
Foto:
Koncert je večeras

Ciklus barokne glazbe „Orlando Furioso“ koji organizira Dubrovački simfonijski orkestar, započeo je prošli tjedan i dubrovačkoj publici pružio vrhunske koncerte baroknog repertoara uz izvrsne glazbenike kao što su Tomislav Fačini na čembalu, mezzosopranistica Josè Maria Lo Monaco i Izidor Erazem Grafenauer na teorbi, a završnica ovog ciklusa održat će se večeras, 14. lipnja u Kneževom dvoru upravo pod ravnanjem glavne zvijezde ciklusa, svestranog ruskog glazbenika Dmitryja Sinkovskog. Koncert započinje u 21 sat.

 

Na programu završnog koncerta su Händelova Muzika na vodi (suita br. 2 i 3), Bachov Brandenburški koncert br. 5 u kojem kao solisti nastupaju flautistica Ivana Mišić i čembalist Pavao Mašić te Vivaldijev Concerto "Per la Solennità di San Lorenzo". Na večerašnjem koncertu, baš kao i na ranijim koncertima ciklusa, na teorbi je Izidor Erazem Grafenauer.

 

Dmitry Sinkovsky, violinist, dirigent, pjevač, rijetka je kombinacija ruske virtuoznosti i talijanskog cantabile-a obogaćena dubokom filološkom kompetencijom, začinjena energijom i romantizmom. U njemu, tri glazbene discipline koje se prepliću s dubokom glazbenom sviješću i zapanjujućom virtuoznošću, ono su što stoji iza izvanrednih nastupa koje su uvijek dar za publiku. Dobitnik je nagrada na najvećim europskim natjecanjima, a započeo je svoju sjajnu karijeru radeći s najprestižnijim ansamblima za ranu glazbu, kao što su Il Giardino Armonico, Il Complesso Barocco, Musica Petropolitana i Accademia Bizantina.

Kao pridruženi umjetnik posebno je vezan za belgijski ansambl B´Rock i dugogodišnju suradnju s Lucom Piancom i njegovim ansamblom Claudiana, kao i sa Helsinškim baroknim orkestrom, a umjetnički je voditelj ciklusa barokne glazbe „Orlando Furioso“.

 

Ulaznice za koncerte dostupne su u uredu Orkestra od 9-14.30 sati, na web stranici www.dso.hr, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane i ostvarenje popusta, dostupno je isključivo na blagajni Orkestra.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji