umjeren vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
27.1°C
Vrijeme za 07.08.2020.
07.08.2020. Danas
Max. 25°C Min. 25°C
Vrijeme za 08.08.2020.
08.08.2020. Sub
Max. 30°C Min. 24°C
Vrijeme za 09.08.2020.
09.08.2020. Ned
Max. 32°C Min. 24°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,909813
GBP
GBP
8,266209
USD
USD
6,315087
EUR
EUR
7,461907
Samo na Libertas televiziji: Gledajte predstavu Mali Princ Dubrovačkih ljetnih igara!
02.04.2020 | Kultura
OSTANITE DOMA

Samo na Libertas televiziji: Gledajte predstavu Mali Princ Dubrovačkih ljetnih igara!

Autor: Libero Portal
Foto: Željko Tutnjević / Libero Portal
Predstava je na 70. Dubrovačkim ljetnim igrama bila rasprodana, a za izvedbe se tražila karta više

U vrijeme kad apeliramo na ljude da ostanu doma zbog opasnosti širenja koronavirusa, Libertas televizija istodobno ulaže dodatne napore kako bi vam svojim programom vrijeme u izolaciji učinila što zanimljivijim.

 

Ove nedjelje emitirati ćemo glazbeno-scensko djelo prema romanu francuskog pisca Antoinea de Saint-Exupéryja Mali princ, koje je premijerno izvedeno na jubilarnim 70. Dubrovačkim ljetnim igrama pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung. Predstava je bila rasprodana, a za izvedbe se tražila karta više. 

 

Predstavu Mali princ, u kojoj su uživala i djeca i odrasli, gledajte u nedjelju 5. travnja u 20:30 sati na Libertas televiziji!

 

Kratki roman Mali princ francuskog pilota i proslavljenog pisca Antoinea de Saint-Exupéryja napisan je 1943., za vrijeme rata u Europi, kao reakcija na do tada nezapamćene ratne užase, a zacijelo je jedan od najpopularnijih, najpoznatijih, najomiljenijih, ali i najneobičnijih književnih tekstova našega doba. Čitamo li ga kao dječju priču, u njoj prepoznajemo jednostavan oblik, ljupki dječji lik i ljepotu opisanoga svijeta, no odrasli putovanje ovog dječaka razumiju kao niz susreta u kojima se izravno i razorno istinito ocrtavaju simptomi bolesnog svijeta iz kojeg je nestala ljudska prirodnost, empatija i temeljni smisao. Odraslima na planetima koje posjećuje mali princ nije važna ni svrha ni korist njihovih postupaka, nego uporno ponavljaju nerazumljiva, mehanička ponašanja. Nasuprot tome, mali princ upućuje na drukčiji svijet u kojem su dijete i njegova logika spontanosti, maštovitosti, prijateljstva i bliskosti putokaz za povratak izgubljenoj ljudskosti. Začudan svijet malog princa u Dvor donose Livio Badurina kao Pilot i Odrasli ljudi, Rok Juričić u ulozi Malog princa i sopranistica Marija Kuhar Šoša kao Ruža, Lisica i Zmija. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Zdravka Ivandija Kirigin, njena asistentica je Ana Fucijaš, a dizajner svjetla je Marko Mijatović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji