umjereno jak vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
19.6°C
Vrijeme za 04.06.2020.
04.06.2020. Danas
Max. 20°C Min. 20°C
Vrijeme za 05.06.2020.
05.06.2020. Pet
Max. 20°C Min. 16°C
Vrijeme za 06.06.2020.
06.06.2020. Sub
Max. 20°C Min. 16°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,026238
GBP
GBP
8,517824
USD
USD
6,760648
EUR
EUR
7,583419
Zajednička izvedba „Gusara s Porporele“ dubrovačkih „klasičara“ i simfoničara (VIDEO)
30.04.2020 | Kultura
POSLALI SNAŽNU PORUKU

Zajednička izvedba „Gusara s Porporele“ dubrovačkih „klasičara“ i simfoničara (VIDEO)

Autor: Libero Portal
Foto: DSO
Svrha kanala Pandemija dobrote je održavanje povezanosti učenika i nastavnika koji daju podršku jedni drugima na razne načine

Bivši i sadašnji učenici dubrovačke Klasične gimnazije “Ruđer Bošković” su s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom snimili divan video i izvodeći Gusara s porporele, poslali snažnu poruku svima da se, neovisno o okolnostima, uvijek možemo bolje zauzeti za sebe!

 

„Nije stvar u tome da se oni koji idu naprijed ne boje, nego da strah svladavaju baš kao gusar iz pjesme - optimizmom, upornošću, dobrotom, prijateljstvom, zajedništvom, vedrinom duha, pozitivnim stavom.“ - ovo poručuju bivši klasičari sadašnjima i svima otvorena duha.

 

„Ne bismo uspjeli bez zajedništva. Dobri duh cijele priče bio je Ante Gelo, bivši klasičar (zagrebački!), glazbenik koji svijet nastoji obojiti optimizmom, znanjem, profesionalnošću i neodoljivim šarmom“ – poručuju su iz klasične gimnazije uz objavu na Facebook-u. Ideja za stvaranje videa krenula je od pedagoginje Marijane Vekarić, preko kanala

 

“Pandemija dobrote” koji je kao stručna suradnica formirala na platformi Teams preko koje se odvija nastava na daljinu. Svrha kanala Pandemija dobrote je održavanje povezanosti učenika i nastavnika koji daju podršku jedni drugima na razne načine, dijeleći sve dobro što misle, rade, osjećaju – u obliku radova, dojmova, doživljaja, postavljanja postova s motivirajućim porukama, malim detaljima koji mogu uljepšati dan i jednostavno širiti pozitivnu energiju. Izuzetna je važnost povezanosti i zajedništva te se upravo to pokazalo i u ovom videu. Dobrom voljom i željom se može postići puno, a još kad pritom imamo uza se osobe poput Ante Gela koji svojim znanjem i vedrinom pomognu realizirati, rode se ovakve divne stvari.

Video

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji