Turistička vodičica Sanja Čikato o sezoni: Nije dobro počela, ali ipak se nešto pokrenulo (VIDEO)
umjereno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
26.5°C
Vrijeme za 28.09.2021.
28.09.2021. Danas
Max. 25°C Min. 20°C
Vrijeme za 29.09.2021.
29.09.2021. Sri
Max. 24°C Min. 19°C
Vrijeme za 30.09.2021.
30.09.2021. Cet
Max. 24°C Min. 18°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,907712
GBP
GBP
8,773175
USD
USD
6,405108
EUR
EUR
7,491414
Turistička vodičica Sanja Čikato o sezoni: Nije dobro počela, ali ipak se nešto pokrenulo (VIDEO)
14.09.2021 | Lifestyle
ETO LJETO

Turistička vodičica Sanja Čikato o sezoni: Nije dobro počela, ali ipak se nešto pokrenulo (VIDEO)

Autor: Libero Portal
Foto: LTV
Sa Sanjom Čikato pričali smo o turizmu, gostima, ali iz perspektive turističkog djelatnika. Kakva je Sanji bila sezona, te što očekuje od sljedeće godine pogledate u razgovoru

Video

Je li se nadala ovakvoj sezoni ove godine?
 
 
Prošlogodišnja sezona bila je jako loša, ali imali smo nadu, iako, moram biti iskrena, kad je počela ova sezona, nije bilo više nade jer u Dubrovniku to nije startalo u predsezoni, kako smo mi inače navikli. No, međutim, evo ipak nešto se događa, nešto se pokrenulo - rekla nam je Sanja Čikato koja turističke ture vodi na engleskom i španjolskom jeziku. 
 
 
"Moram biti iskrena, mi vodiči radimo tek posljednjih mjesec dana. Neki rade duže, a to vam sve ovisi o govornom području, jeziku kojeg pričate. Ove godine nismo baš imali gostiju sa španjolskog tržišta tako da nisam puno na španjolskom vodila. Bilo ih je nešto vrlo malo iz Južne Amerike i Meksika, a ostali su bili iz zemalja engleskog govornog područja. Kolege koji vode ruski, francuski, ukrajinski i češki malo su više radili, što je nama iznimno drago, da barem netko radi", rekla je Sanja. 
 
 
Je li zadovoljna ovom sezonom?
 
 
"Zadovoljna sam u onim okvirima koliko možemo očekivati. Nismo svi u istoj poziciji. Jučer sam srela kolegu koji mi je rekao da zadnjih petnaest dana nije radio ništa. Neki stoje doma, a to vam se uglavnom događa s vodičima koji su vezani uz agencije. Znamo da je loša situacija što se tiče agencija i prijevoznika, ne idu grupe koje smo mi navikli imati. Ali, zato dobro rade svi koji se oglašavaju na internetu, putem stranica i aplikacija gdje možete pronaći lokalnog vodiča i sl.", kaže Sanja. 
 
 
Više u prilogu! 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji