pretežno vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
30.9°C
Vrijeme za 14.08.2020.
14.08.2020. Danas
Max. 29°C Min. 26°C
Vrijeme za 15.08.2020.
15.08.2020. Sub
Max. 29°C Min. 25°C
Vrijeme za 16.08.2020.
16.08.2020. Ned
Max. 29°C Min. 23°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
6,952287
GBP
GBP
8,294160
USD
USD
6,354908
EUR
EUR
7,477185
Recept za domaći kvasac koji se radi pomoću naribane jabuke
24.03.2020 | Lifestyle
JEDNOSTAVNO JE!

Recept za domaći kvasac koji se radi pomoću naribane jabuke

Autor: Libero Portal
Foto: Pixabay
Jednom kada dobijete kvasac, samo ga održavate brašnom i vodom

Ovaj kvasac je jednostavno napraviti, no potrebno je nekoliko dana da postane aktivan. Jednom kada dobijete kvasac, samo ga održavate brašnom i vodom, i koristite po potrebi

 

Sastojci:

1 jabuka
750 g oštrog brašna
520 ml vode

 

Priprema:

Izmiješajte pola kilograma brašna sa 350 ml vode pa dodajte naribanu jabuku. Dobro promiješajte i stavite u veću staklenku (da ostane nešto slobodnog prostora), zatvorite i ostavite tako tri dana - smjesa će narasti i pojavit će se mjehurići.

 

Od pola smjese napravite npr. palačinke jer je višak, a u drugu polovicu zamijesite sa 250 g brašna i 170 ml vode. Stavite u teglu i ostavite nekoliko dana na sobnoj temperaturi, dok se ne pojave mjehurići - tada je domaći kvasac spreman za upotrebu.

 

Za solidan kruh potrebno vam je 250 g kvasca. Ostatak održavajte aktivnim dodavanjem brašna i vode kako bi bila rijetka, piše 24sata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji