Izvanredne vijesti
pretežno vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
17.5°C
Vrijeme za 30.03.2020.
30.03.2020. Danas
Max. 18°C Min. 13°C
Vrijeme za 31.03.2020.
31.03.2020. Uto
Max. 15°C Min. 5°C
Vrijeme za 01.04.2020.
01.04.2020. Sri
Max. 9°C Min. 3°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,181980
GBP
GBP
8,477970
USD
USD
6,906151
EUR
EUR
7,606435
Recept za domaći kvasac koji se radi pomoću naribane jabuke
24.03.2020 | Lifestyle
JEDNOSTAVNO JE!

Recept za domaći kvasac koji se radi pomoću naribane jabuke

Autor: Libero Portal
Foto: Pixabay
Jednom kada dobijete kvasac, samo ga održavate brašnom i vodom

Ovaj kvasac je jednostavno napraviti, no potrebno je nekoliko dana da postane aktivan. Jednom kada dobijete kvasac, samo ga održavate brašnom i vodom, i koristite po potrebi

 

Sastojci:

1 jabuka
750 g oštrog brašna
520 ml vode

 

Priprema:

Izmiješajte pola kilograma brašna sa 350 ml vode pa dodajte naribanu jabuku. Dobro promiješajte i stavite u veću staklenku (da ostane nešto slobodnog prostora), zatvorite i ostavite tako tri dana - smjesa će narasti i pojavit će se mjehurići.

 

Od pola smjese napravite npr. palačinke jer je višak, a u drugu polovicu zamijesite sa 250 g brašna i 170 ml vode. Stavite u teglu i ostavite nekoliko dana na sobnoj temperaturi, dok se ne pojave mjehurići - tada je domaći kvasac spreman za upotrebu.

 

Za solidan kruh potrebno vam je 250 g kvasca. Ostatak održavajte aktivnim dodavanjem brašna i vode kako bi bila rijetka, piše 24sata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji