pretežno vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
15.8°C
Vrijeme za 01.10.2020.
01.10.2020. Danas
Max. 19°C Min. 13°C
Vrijeme za 02.10.2020.
02.10.2020. Pet
Max. 22°C Min. 15°C
Vrijeme za 03.10.2020.
03.10.2020. Sub
Max. 25°C Min. 20°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,993779
GBP
GBP
8,299438
USD
USD
6,452989
EUR
EUR
7,544189
Jedna tajna koju čuvate od partnera ili partnerice gora je i od preljuba!
10.02.2020 | Lifestyle
LJUBAV

Jedna tajna koju čuvate od partnera ili partnerice gora je i od preljuba!

Autor: Libero Portal
Foto: Pixabay
"Narušavanje povjerenja šteti odnosu kako god to učinili i neovisno o tome je li vas partner uhvatio u laži, preljubu ili skrivanju važnih podataka o vašim financijama"

Mnogo štete u odnosu ili braku nastaje kada računi, dugovi i kupnja ostanu tajni te se to smatra izdajom koja dovodi do gubitka povjerenja i događa se češće no što mislite, piše Your Tango.

Nedavno istraživanje objavljeno na stranici creditcard.com navodi kako čak 29 milijuna Amerikanaca svojim partnerima taji bankovne račune ili kreditne kartice. 

Isto istraživanje otkriva i da 20 posto potrošača osjeća da je financijska nevjera čak gora od preljuba. Brent Thomas, financijski savjetnik iz San Francisca, kaže da izdaja ostaje izdaja, nebitno gdje i kako se dogodila. 

"Narušavanje povjerenja šteti odnosu kako god to učinili i neovisno o tome je li vas partner uhvatio u laži, preljubu ili skrivanju važnih podataka o vašim financijama", kaže Thomas.

Ovakvo ponašanje dovodi u pitanje povjerenje koje mora postojati u odnosu supružnika ili patnera.

"To vas natjera da se zapitate koliko zapravo poznajete osobu s kojom ste, a otvara i drugi niz pitanja poput "Što mi još taji?" i "Koliko dugo je spreman/spremna skrivati te stvari?". Sve to generira nesigurnost i pitanja o budućnosti vašeg odnosa", rekao je Aaron Anderson, vlasnik klinike za obiteljsko savjetovanje u Coloradu.

Financijska nevjera ostavlja dugotrajne posljedice poput potencijalnih dugova s kojima će se boriti oba partnera. S obzirom na to, sve vezano za financije potrebno je iskreno i otvoreno iskomunicirati na samom početku veze. 

Jer, kako je primijetio Anderson, to je korak koji mnogi parovi preskaču i dotiču ga se tek kada problem već nastane. 

"Ljudi ne razgovaraju i ne definiraju granice. A dok one nisu postavljene, jedan od partnera ni ne zna da ih je prešao", zaključuje savjetnik.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji