Psiholozi tvrde: Parovi koji se viđaju dva puta tjedno imaju čvršću vezu
lahor
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
24.2°C
Vrijeme za 21.06.2021.
21.06.2021. Danas
Max. 23°C Min. 23°C
Vrijeme za 22.06.2021.
22.06.2021. Uto
Max. 28°C Min. 22°C
Vrijeme za 23.06.2021.
23.06.2021. Sri
Max. 30°C Min. 22°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,837505
GBP
GBP
8,736414
USD
USD
6,298943
EUR
EUR
7,493222
Psiholozi tvrde: Parovi koji se viđaju dva puta tjedno imaju čvršću vezu
04.01.2020 | Lifestyle
LJUBAVNI ODNOSI

Psiholozi tvrde: Parovi koji se viđaju dva puta tjedno imaju čvršću vezu

Autor: Libero Portal
Foto: Pixabay
Vjerujete da ste konačno pronašli onog pravog i mislite da je u redu da želite s njima biti non-stop? Znanost ima drugačije mišljenje

Dva spoja tjedno su više nego dovoljna iz razloga o kojima možda ne razmišljate dok ste zaljubljeni. Eco što psihologija kaže o vašem rasporedu romantike, a što bi vam moglo pomoći da izgradite bolji i dugotrajniji odnos sa svojim partnerom.

1. Sprječava umjetno povezivanje

Psihijatar Scott Carroll naglašava važnost pridržavanja dva spoja tjedno na početku veze. Prema Carrollu, prečesti susreti mogu izazvati anksioznost, što može uzrokovati probleme i narušiti potencijalno dobar odnos. Možda se uvlačite u nezdravu vezu zaslijepljeni emocionalnom povezanošću. Ako sebi date malo vremena između spojeva, ono vam može pomoći da jasnije vidite tek započetu vezu, piše Brightside.

2. Održava vaš osobni prostor osobnim

Prema studiji profesora dr. Terri Orbuch nazvanoj "Projekt ranih godina braka", stopa razvoda veća je kod parova koji imaju probleme s privatnošću nego kod parova koji imaju nesretne brakove ili probleme s fizičkom intimnošću. Ako se želite obvezati na dugoročnu vezu, važno je živjeti svoj osobni život, kako god vi želite. Dok ste u vezi, trebali biste zadržati svoju individualnost i slobodu, a ne previše se oslanjati na nekog drugog. Da biste to postigli, odvojite nekoliko dana samo za sebe i budite jasni u svojim potrebama, posebno kad upoznajete nekoga novog.

3. To vam daje vremena da se bolje upoznate

Ne morate žuriti u vezu u kojoj se ne odvajate kako biste nekoga bolje upoznali ili stvorili trenutnu povezanost. Ako je odnos takav da bi trebao potrajati, najbolje je opustiti se i uživati u zajedničkom vremenu i upamtiti: u najboljem slučaju, živjet ćete zajedno. Stoga ne morate propustiti najbolje dane tako što ćete se brinuti o budućnosti. Seth Meyers, Psy.D. također kaže da će davanje vremena onom drugom za pokazivanje istinskog sebe minimizirati potencijalno slamanje srca i omogućiti vam da razmislite.

4. To Vam omogućava da ostvarite prijateljstvo

Psihološka istraživanja provedena 2014. godine pokazuju nam da parovi koji se opisuju kao "bliski prijatelji" održavaju bolje veze u odnosu na one koji misle da su "srodne duše". Iako to ne zvuči kao zaplet romantičnog filma, povezivanje na osobnoj razini vam može pomoći u doživotnoj vezi. Kad sretnete nekoga posebnog, pokušajte ih upoznati sporijim tempom. Seth Meyers kaže: "Najbolji način zaštite nove veze je oprez i to da se ne viđamo prečesto. Primjerice, kad naiđete na novog potencijalnog prijatelja, vjerovatno ga ne žurite vidjeti nekoliko puta tjedno nakon što se prvi put sretnete. Zašto bi smjernice za započinjanje romantične veze bile toliko različite? "

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji