Mama otkrila kako je to roditi bebu u 54. godini: Zrelija sam i donosim bolje odluke
vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
30.4°C
Vrijeme za 23.06.2021.
23.06.2021. Danas
Max. 30°C Min. 24°C
Vrijeme za 24.06.2021.
24.06.2021. Cet
Max. 33°C Min. 21°C
Vrijeme za 25.06.2021.
25.06.2021. Pet
Max. 32°C Min. 26°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,837505
GBP
GBP
8,736414
USD
USD
6,298943
EUR
EUR
7,493222
Mama otkrila kako je to roditi bebu u 54. godini: Zrelija sam i donosim bolje odluke
07.05.2021 | Lifestyle
MAJČINSTVO

Mama otkrila kako je to roditi bebu u 54. godini: Zrelija sam i donosim bolje odluke

Autor: Libero Portal
Foto: Pixabay
Sada ima puno više samopouzdanja, zna kako postupati s novorođenčetom, a uz to je i financijski osigurana

Carolyn Aronson se šokirala prošle godine kada je otkrila da je trudna u 53. godini, a u veljači 2021. je rodila zdravu djevojčicu. 

 

Kako je trudnoća u šestom desetljeću života za mnoge prava tabu tema, Aronson je odlučila podijeliti vlastito iskustvo i otkriti kako je to postati mama u dobi u kojoj vaše poznanice postaju bake.

 

Aronson, izvršna direktorica tvrtke It's a 10 Haircare, kaže da je bila šokirana pozitivnim testom trudnoće. Ona i njezin suprug Jeff Aronson osjećali su "potpunu nevjericu i krajnju radost" pri pomisli će u njihovu obitelj stići beba.

 

"Toliko je sjajnih stvari kada u nešto starijoj dobi imate djecu. Razina iskustva je toliko visoka, razina zrelosti je još viša i mislim da žene sa svakim desetljećem postaju sve bolje i bolje", kaže ova mama.

 

Kako kaže, u odnosu na vrijeme kada je prvi put postala mama, sada ima puno više samopouzdanja, zna kako postupati s novorođenčetom, a uz to je i financijski osigurana.

 

"Mnogo ste spremniji, imate više iskustva i mislim da za ženu nema ništa bolje od toga da se zapravo može smiriti i brinuti o svojoj bebi", rekla je.

 

Aronson kaže da je četvero starije djece trebalo neko vrijeme da se prilagode činjenici da imaju bebu u kući, ali sada kada je beba Aliya stara 3 mjeseca, postalo im je ugodnije brinuti o svojoj maloj sestri i zadivljeni su njenom osobnošću.

 

"Oni u ovom trenutku ne žele biti njezine mame i tate. Misle da je slatka, ali očito su, u ovoj fazi, izuzetno fokusirani na vlastiti život, što je i očekivano", kaže Aronson.

 

Osim toga, priznaje da su ona i suprug zaljubljeni u svoju kćer.

 

"Njeno srednje ime je Dream jer je ona zaista naš ostvareni san", dodala je.

 

Novopečenu mamu je iznenadilo i to koliko joj je trudnoća bila lagana. Dobila je manje od pet kilograma te se vrlo brzo vratila svakodnevnom životu, iako je imala carski rez.

 

"Mislim da sam zapravo jača nego kad sam rodila svoju drugu kćer prije 14 godina", objasnila je: "Zrelija sam i u ovoj fazi svog života donosim bolje odluke. Znam da sam ono što jedem. Znam da je održavanje zdravlja, uzimanje vitamina i održavanje aktivnosti važan dio sljedećih 50 godina mog života", zaključila je u razgovoru za Today.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji