Michelinova čarolija na Danima Malostonske kamenice – radionica chefa Marija Curića
umjeren vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
15.3°C
Vrijeme za 25.03.2025.
25.03.2025. Danas
Max. 15°C Min. 14°C
Vrijeme za 26.03.2025.
26.03.2025. Sri
Max. 14°C Min. 12°C
Vrijeme za 27.03.2025.
27.03.2025. Cet
Max. 14°C Min. 10°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,954400
GBP
GBP
0,836630
USD
USD
1,082400
Michelinova čarolija na Danima Malostonske kamenice – radionica chefa Marija Curića
13.03.2025 | Lifestyle
NAJAVLJUJEMO

Michelinova čarolija na Danima Malostonske kamenice – radionica chefa Marija Curića

Autor: Libero Portal
Foto:
Na ovogodišnjim Danima Malostonske kamenice posjetitelje očekuje poseban gastronomski doživljaj! U četvrtak, 20. ožujka naš renomirani chef Marijo Curić, nositelj prestižne Michelinove zvjezdice, održat će ekskluzivnu kulinarsku radionicu u Kneževom dvoru u Stonu s početkom u 18:30 sati

Chef Curić, poznat po svojoj strasti prema mediteranskoj kuhinji i inovativnom pristupu lokalnim namirnicama, podijelit će s posjetiteljima tajne pripreme jela inspiriranih Malostonskom kamenicom. Ova jedinstvena radionica pružit će priliku ljubiteljima vrhunske gastronomije da iz prve ruke uče od jednog od najcjenjenijih hrvatskih chefova.

Veronica Arevalo1 (1).JPG

Radionica će obuhvatiti demonstraciju pripreme nekoliko jela s Malostonskom kamenicom u glavnoj ulozi, uz naglasak na svježinu, autentične okuse i modernu interpretaciju tradicionalnih recepata. Posjetitelji će imati priliku kušati delicije pripremljene na licu mjesta, uz fina pelješka vina i saznati više o spoju vrhunske gastronomije i lokalne baštine.

 

Dani Malostonske kamenice tradicionalna su manifestacija koja slavi ovu vrhunsku deliciju iz Malostonskog zaljeva, a dolazak chefa Marija Curića dodatno obogaćuje program i nudi nezaboravno iskustvo za sve gurmane.

Veronica Arevalo7 (1).JPG

Poznat po promociji lokalne gastronomije, Marijo Curić crpi inspiraciju iz tradicije, a Malostonska kamenica upravo simbolizira povijest, kulturu i jedinstvene prirodne karakteristike Malostonskog zaljeva. 

 

Marijo Curić dugogodišnji je glavni chef restorana 360 Dubrovnik. Rođen i odrastao u Dubrovniku, poznat je po svojoj predanosti kulinarskoj izvrsnosti i promociji lokalne gastronomije. Njegova kulinarska karijera započela je u dobi od 17 godina, a nakon završene kuharske škole, usavršavao se kod renomiranih chefova poput Claudea Bosija, Bretta Grahama, Philipa Howarda, Yua Sugimota, Marcusa Wareinga i Enrica Bartolinija.

 

Pod njegovim vodstvom, restoran 360 stekao je prestižnu Michelinovu zvjezdicu 2018. godine, čime je postao prvi restoran u Dubrovniku s tim priznanjem. Curićeva predanost i strast prema kulinarstvu prepoznate su i na međunarodnoj razini. Godine 2024. u Dubaiju, na manifestaciji The Best Chef Awards, nagrađen je u kategoriji "Excellent", zajedno s još 275 chefova koji su osvojili 20 posto ili više maksimalnog broja bodova tijekom ocjenjivanja.

 

Marijo Curić svojim radom ne samo da podiže standarde hrvatske gastronomije, već i promovira bogatu kulinarsku baštinu Dubrovnika i Dalmacije na svjetskoj sceni.

Veronica Arevalo6 (1).JPG

Ne propustite priliku biti dio Michelinove čarolije na danima Malostonske kamenice i doživjeti vrhunski spoj tradicije i moderne gastronomije uz chefa Marija Curića. Na radionici se može sudjelovati uz ulaznice koje su dostupne putem sistema entrio.hr.

 

Program manifestacije s poveznicama za događanja nalazi se na www.malistonoyster.com.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji