vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
28.0°C
Vrijeme za 09.07.2020.
09.07.2020. Danas
Max. 27°C Min. 23°C
Vrijeme za 10.07.2020.
10.07.2020. Pet
Max. 28°C Min. 21°C
Vrijeme za 11.07.2020.
11.07.2020. Sub
Max. 28°C Min. 21°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,108695
GBP
GBP
8,385890
USD
USD
6,695024
EUR
EUR
7,547301
Ovu hranu ne čuvajte u frižideru, rok trajanja je kraći nego što mislite!
17.06.2020 | Lifestyle
NEKAD JE BOLJE BACITI

Ovu hranu ne čuvajte u frižideru, rok trajanja je kraći nego što mislite!

Autor: Libero Portal
Foto: Pixabay
Ponekad neke namirnice ili jela stavimo u frižider misleći da ćemo ih brzo pojesti, ali potpuno zaboravimo na njih jer mislimo da mogu dugo stajati

Kako Reader's Digest piše, to baš i nije tako. Oslobodite prostor u frižideru i sačuvajte svoje zdravlje bacanjem sljedećih namirnica.

 

Kocke leda

 

Mnogi naprave led u posudicama, a onda ga čuvaju jako dugo, ali bez obzira na to što su napravljeni od vode i njih se potrebno riješiti nakon određenog vremena. Ledene kocke često poprime miris namirnica u hladnjaku pa se itekako može dogoditi da vam jednog dana voda ima okus po nekim začinima, češnjaku, kobasicama...

 

Zamrznuta hrana

 

Zaboravljenu zamrznutu hranu izbacite iz zamrzivača. Iako mislite da može stajati dugo, zapravo bi se trebala potrošiti u roku od tri mjeseca.

 

Punjena peciva

 

Peciva punjena kremom ili sirom također ne bi trebalo dugo držati u hladnjaku. Preporučuje se da se peciva pojedu u roku od mjesec dana ili da se bace.

 

Ostaci hrane

 

Spremite ostatke od ručka misleći kako ćete ih pojesti već za večeru ili barem idući dan, ali onda potpuno zaboravite na njih pa ostanu u hladnjaku i po tjedan dana. Bacite ih.

 

Sladoled

 

Ova namirnica također ne može trajati vječno. Iako većina ljudi zasigurno nema problema s konzumiranjem sladoleda te ga potroši u kratkom roku, neki kutiju sa sladoledom drže u hladnjaku mjesecima. Ako pripadate ovoj drugoj skupini, vrijeme je da sladoled izbacite iz hladnjaka.

 

Meso

 

Jednom kada ste ga odmrznuli ne biste ga trebali ponovno zamrzavati i vraćati u hladnjak jer se tako povećava rizik od razvoja salmonele i pojave drugih bakterija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji