zestok vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
12.9°C
Vrijeme za 03.12.2020.
03.12.2020. Danas
Max. 12°C Min. 12°C
Vrijeme za 04.12.2020.
04.12.2020. Pet
Max. 12°C Min. 11°C
Vrijeme za 05.12.2020.
05.12.2020. Sub
Max. 14°C Min. 11°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
6,960239
GBP
GBP
8,364166
USD
USD
6,264099
EUR
EUR
7,546987
11 predmeta koji trebaju ići u smeće
20.11.2020 | Lifestyle
NEMAJU SVRHU

11 predmeta koji trebaju ići u smeće

Autor: Libero Portal
Foto: Pixabay
Neobične suvenire koji vam samo skupljaju prašinu, stare cipele koje ne nosite, a mislite da hoćete ili omiljene stare časopise - bacite u smeće i stvorite mjesta za ono što vam je potrebno

Svi volimo kad je kod kuće toplo i ugodno, a svaki kutak ima svoje raspoloženje i karakter. Da bismo stvorili ovu atmosferu, koristimo brojne i ugodne sitnice. Međutim, ponekad dođe vrijeme kada više nema mjesta na policama, stolovima ili na balkonu. A iste stvari morate premjestiti s jednog mjesta na drugo kako biste oslobodili malo prostora.

 

U nastavku pogledajte popis stvari od kojih bi se trebali rastati jer zaista nemaju svrhu i zauzimaju prostor.

 

1. Svjetiljke i figurice

Keramičke, plastične i drvene figurice ili svjetiljke koje rade na baterije i dizajnirane su za ukrašavanje interijera, u pravilu samo zauzimaju prostor. Činjenica je da ih obično ne koristimo onoliko često koliko smo planirali kad kupujemo ove dekor predmete.

 

2. Stare cipele

Često imamo kod kuće cijelu kolekciju obuće koju definitivno više nikada nećemo koristiti. Zapravo i razumijemo da su višak, ali svaki put nas unutarnji glas nagovori da sve ove cipele samo premjestimo u daleki kut ormara.

 

3. Stari suveniri

Neobične suvenire kineskog podrijetla smo kupili radi dječjeg oduševljenja, ali nakon nekoliko tjedana jednostavno smo ih prestali primjećivati. Sada, tijekom čišćenja kuće morate ukloniti prašinu s njih ili ih premještati s jednog mjesta na drugo, umjesto da ih bacite.

 

4. Stare žlice i vilice

Čitava hrpa starih aluminijskih ili čeličnih žlica i vilica koje se čuvaju u istoj drevnoj posudi su bespotrebni. Više se ni ne sjećamo podrijetla svakog od njih. Možda smo neke od njih dobili na kućnom okupljanju prije 15 godina, a možda smo ih planirali koristiti kad bismo krenuli na kampiranje.

 

5. Još jedna vrećica puna drugih plastičnih vrećica

Iz dana u dan se povećava broj proizvoda od plastike, primjerice vrećica, i često dođe trenutak kada ih morate složiti jednu u drugu. Kad idemo u kupovinu, često čujemo uobičajeno: 'Treba li vam vrećica?', i svaki put kad se to dogodi pomislimo na onu gomilu koja stoji negdje kod kuće i zauzima prostor.

 

6. Ukrasni svijećnjaci

Porculanski ili metalni svijećnjaci dizajnirani za svijeće po mjeri izgledaju lijepo u izlogu i prvog dana nakon kupnje. Vremenom se ovaj element dizajna pretvara u drugi sakupljač prašine.

 

7. Prazne bočice od parfema

Ugodan miris novih parfema uvijek nas razveseli, a bočica neobičnog oblika ugodna je oku. No u jednom trenutku na polici odjednom imamo prilično puno praznih bočica, a nema dovoljno mjesta za sve. U tim je situacijama najlakše baciti ih u kantu za smeće, umjesto da ih uredno slažete na svoje police.

 

8. Novine i časopisi

Brojni časopisi o ljepoti i stvaranju ugode u kući, te cijela hrpa novina s TV vodičem - sve se to postupno nakuplja na balkonu ili pokraj kreveta. Najvjerojatnije će vam s ove hrpe papira trebati samo nekoliko stranica iz tabloida koje ćete staviti u mokre cipele.

 

9. Stari računalni monitori

Moderna tehnologija učinila je velik korak naprijed te istjerala stara računala iz svakodnevne uporabe. Mnogi imaju stari veliki monitor u ormaru ili na balkonu - težak je, voluminozan i skuplja puno prašine. Potreba da ga posjedujete potpuno je nestala, tako da ga možete slobodno prodati ili baciti.

 

10. Kartonske kutije od kućanskih aparata

Svaki put kad raspakiramo nove kućanske uređaje, kažemo: 'Kutiju ne bacamo sve dok postoji jamstvo'. I nekoliko godina kasnije, ispada da je nitko nije ni dodirnuo. U najboljem slučaju, kutija će biti uredno rastavljena i presavijena, a u najgorem će se koristiti kao postolje za neke predmete.

 

11. Tapete nakon obnove

Obnova kuća uvijek je dug i naporan proces, nakon kojeg ostaje velika količina neiskorištenog materijala. Pokušavamo kupiti rezervne tapete kako bismo bili sigurni da ih imamo dovoljno. I često, nakon što završimo s obnovom zidova, cijele role tapeta ostaju netaknute i zauzimaju puno prostora, piše Bright Side.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji