Ovo su mitovi o trudnoći koje je odavno trebalo razotkriti
umjeren vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
2.5°C
Vrijeme za 21.01.2022.
21.01.2022. Danas
Max. 1°C Min. 1°C
Vrijeme za 22.01.2022.
22.01.2022. Sub
Max. 5°C Min. -2°C
Vrijeme za 23.01.2022.
23.01.2022. Ned
Max. 6°C Min. -4°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,274484
GBP
GBP
9,001489
USD
USD
6,634807
EUR
EUR
7,522544
Ovo su mitovi o trudnoći koje je odavno trebalo razotkriti
29.11.2021 | Lifestyle
NEUTEMELJENA MIŠLJENJA

Ovo su mitovi o trudnoći koje je odavno trebalo razotkriti

Autor: Libero Portal
Foto: Pixabay
Donosimo neke od njih

Trudnoća, porožaj i period poslije, poznat kao postpartum, okružuju neutemeljena mišljenja i brojni mitovi. Nastali da bi žene tješile sebe i druge žene, da bi se zadovoljila očekivanja okoline ili iz nekog trećeg razloga, neki su se stavovi učvrstili u društvu. Ovo su samo neki od njih.

 

Sjajite? 

 

Ne, nikako. Pogotovo ne u posljednjih nekoliko tjedana. Vaša beba smještena je visoko na vašoj dijafragmi i gnječi vaša pluća. Hodajući do poštanskog sandučića, ostajat ćete bez daha. Taj sjaj koji imate isti je onaj koji se pojavljuje nakon treninga u teretani. Osjećate se iscrpljeno, ne blistate, piše portal Stay At Home Mom.

 

Jutarnja mučnina? 

 

Tko je odredio da se pojavljuje samo ujutro? To je varka. Pojavit će se niotkuda u bilo koje vrijeme, danju ili noću, i potpuno će vas izmožditi.

 

Porast će vam libido?

 

Sasvim je realno da ćete osjetiti neke potrebe, ali veća je šansa da nećete biti raspoloženi za namještanje u nezgrapnim položajima i misliti možete li ozlijediti dijete, premda vam je ginekolog dao zeleno svjetlo. Tu su i umor, otečenost, promjene raspoloženja, konstantna glad, pa mučnina, pa nervoza... Jednostavno ćete najčešće odlučiti da se radi ipak o nečemu prenapornom za vaše stanje.

 

Kad rodite, osjećat ćete se kao da je pola vaše težine bila beba?

 

Nije istina. Osjećat ćete se gotovo isto prvih nekoliko tjedana. Nekim ženama trbuh mjesecima izgleda poput trudničkog, višak kilograma koji ste dobili u trudnoći ostat će s vama, kao podsjetnik. Zapravo će vas napustiti samo jedan maleni dio. Ništa strašno! U tom periodu ionako je samo važno da se oporavite i povežete s bebom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji