Ovaj proizvod u trgovini nikad ne biste trebali dirati
umjereno jak vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
12.6°C
Vrijeme za 01.03.2021.
01.03.2021. Danas
Max. 10°C Min. 10°C
Vrijeme za 02.03.2021.
02.03.2021. Uto
Max. 14°C Min. 7°C
Vrijeme za 03.03.2021.
03.03.2021. Sri
Max. 15°C Min. 6°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
6,882857
GBP
GBP
8,777835
USD
USD
6,288620
EUR
EUR
7,575272
Ovaj proizvod u trgovini nikad ne biste trebali dirati
23.02.2021 | Lifestyle
OPREZNO!

Ovaj proizvod u trgovini nikad ne biste trebali dirati

Autor: Libero Portal
Foto: Pixabay
Čak i kad pandemija završi, imajte ove savjete na umu jer će vam pomoći da se zaštitite od klica, virusa i bakterija kojima možete biti izloženi

Zbog pandemije koronavirusa počeli smo se pridržavati preventivnih mjera koje pomažu u suzbijanju širenja virusa. Te mjere uključuju redovito pranje ruku, održavanje fizičke distance i nošenje zaštitne maske. 

 

Iako je cijepljenje protiv covida-19 u tijeku diljem svijeta, još uvijek se ne bismo trebali u potpunosti opustiti. Potrebno je i dalje pridržavati se određenih higijenskih navika, a nekoliko je glavnih higijenskih savjeta kojih biste se trebali pridržavati kako biste se zaštitili od virusa ili bakterija.

 

Naime, jedan od najprljavijih predmeta koji se nalazi u trgovinama jest košara za proizvode. Ove košare prepune su bakterija. Za razliku od drugih predmeta koje kupci često dodiruju, košare za namirnice imaju najveći potencijal prijenosa bakterija od jedne osobe do druge.

 

Stručnjaci navode da je manja vjerojatnost da se ručke košare redovito čiste, a čak i kada se dezinficiraju, teško je to učiniti temeljito.

 

“Gotovo je nemoguće obrisati sve površine koje bi ljudi mogli dodirnuti. Za razliku od kolica za kupovinu, teško je držati košaru dalje od osobnih predmeta i odjeće”, rekla je pedijatrica Leann Poston.

 

Na košarama postoje mjesta na kojima se klice mou lako zavući i do kojih je teško doći čak i prilikom čišćenja. Nemoguće je da trgovac očisti svaku pukotinu na košarama.

 

Sigurnija opcija

 

Kako biste se zaštitili od klica, preporučuje se korištenje kolica za kupovinu umjesto košara. Koristeći antibakterijske maramice možete lako obrisati ručku kolica.

 

Kad završite s kupovinom, dezinficirajte ruke. Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) savjetuje da koristite dezinfekcijsko sredstvo koje sadrži najmanje 60% alkohola.

 

Čak i kad pandemija završi, imajte ove savjete na umu jer će vam pomoći da se zaštitite od klica, virusa i bakterija kojima možete biti izloženi, savjetuje Eat this.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji