povjetarac
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
17.8°C
Vrijeme za 21.10.2020.
21.10.2020. Danas
Max. 18°C Min. 12°C
Vrijeme za 22.10.2020.
22.10.2020. Cet
Max. 21°C Min. 12°C
Vrijeme za 23.10.2020.
23.10.2020. Pet
Max. 21°C Min. 11°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
7,067136
GBP
GBP
8,317929
USD
USD
6,418138
EUR
EUR
7,575970
Stručnjaci potvrdili: Ako jedete u ovo doba dana, veće su šanse da ćete se udebljati
20.09.2020 | Lifestyle
PAZITE!

Stručnjaci potvrdili: Ako jedete u ovo doba dana, veće su šanse da ćete se udebljati

Autor: Libero Portal
Foto: Pxabay
Vrsta i količina pojedene hrane su također važni

Svi znamo da je konzumacija viška kalorija razlog debljanja, dok kalorijski deficit znači gubitak kilograma. Naravno, treba razmotriti i druge stvari. Vrsta i količina pojedene hrane su također važni. No, nova studija otkriva da je doba dana u kojem trošite većinu kalorija također nešto što treba imati na umu. Jesti kasnije tijekom dana moglo bi dodati priličan broj kalorija vašem dnevnom unosu, prenosi Index.

 

Nedavno istraživanje koje su znanstvenici predstavili na Europskoj i međunarodnoj konferenciji o pretilosti 2020. godine pokazalo je da je jedenje kasnije tijekom dana rezultiralo većim unosom kalorija. Preko 1170 odraslih analizirano je istraživanjem U.K.'s National Diet and Nutrition Survey između 2012. i 2017. godine. Rezultati pokazuju da su sudionici nakon 18 sati pojeli 39,8% dnevnih kalorija, koje se nazivaju i unosom energije (EI). Ljudi koji su jeli ranije su obično konzumirali manje kalorija tijekom dana.

 

Ali to nije sve. Istraživači su proučavali hranu koju su anketirani jeli u večernjim satima. Zatim su ih rangirali prema indeksu hrane bogate hranjivim tvarima. Otkrili su da oni koji su kasnije jeli ne samo da su jeli više hrane, već su jeli i više nezdravih namirnica.

 

 

"Naši rezultati sugeriraju da konzumacija nižeg udjela EI u večernjim satima može biti povezana s manjim dnevnim unosom energije, dok se veći udio energije u večernjim satima može povezati s nižom ocjenom kvalitete prehrane", kažu autori, prema Medical News Today.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji