vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
26.8°C
Vrijeme za 15.08.2020.
15.08.2020. Danas
Max. 29°C Min. 24°C
Vrijeme za 16.08.2020.
16.08.2020. Ned
Max. 28°C Min. 23°C
Vrijeme za 17.08.2020.
17.08.2020. Pon
Max. 28°C Min. 23°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
6,944859
GBP
GBP
8,267946
USD
USD
6,318683
EUR
EUR
7,477530
Savjeti i trikovi kako jednostavno uštedjeti novac pri kupnji u supermarketima
29.12.2019 | Lifestyle
SAVJETI

Savjeti i trikovi kako jednostavno uštedjeti novac pri kupnji u supermarketima

Autor: Libero Portal
Foto: Pixabay
Supermarketi i tvrtke "naoružani" su raznim taktikama kako bi nas naveli da potrošimo više novca

Hrana je ključna za naš opstanak. Ono što je važno je da je plaćamo svojim svakodnevnim, višesatnim i često mukotrpnim radom, a da nas ona često košta mnogo više nego što bi trebala. Supermarketi i tvrtke "naoružani" su raznim taktikama kako bi nas naveli da potrošimo više novca nego što smo planirali pa zašto se ne bismo i mi "naoružali" trikovima da uštedimo novac? Ovo su neki od savjeta.

 

Ne šetajte pored polica 

Da biste učinkovitije kupovali u supermarketima i zaobišli sve divne stvari koje se nalaze na policama koje niste planirali kupiti, ali, eto, vidjeli ste ih i niste mogli odoljeti da ih ne stavite u košaru, potrebno je "parkirati" kolica na početku supermarketa i otići ravno do proizvoda koje ste namjeravali kupiti.

 

Ovaj će vas način spriječiti da šetate s kolicima pored polica i nećete sebe baciti u iskušenje da uzmete nešto što nije na vašoj listi za kupovinu.

 

Pažljivo pogledajte cijene

Pažljivo gledajte cijene proizvoda koje kupujete, pogotovo obratite pažnju na proizvode koji su na popustu. Kako Quick and Dirty tips izvještava, nedavno istraživanje pokazalo je da se 10 posto proizvoda skenira po pogrešnoj cijeni.

 

Ne budite povodljivi na sugestije

Ono što vam sugeriraju da je "zgodno" za određenu situaciju može biti skuplje za vaš novčanik. Na primjer, sitni krastavci za sendvič, sok u boci za ponijeti, unaprijed izrezani sir ili upakirana salata za ručak na poslu. Dobro razmislite o tome što kupujete i odlučite odgovara li pogodnost toj cijeni.

 

Utišajte djecu grickalicama

Ako ste primijetili da imate mnogo impulzivnih kupnji zato što djeca stalno mole da im kupite razne slatkiše pored kojih prolazite dok šetate kraj polica, kupite im grickalice prije nego što uđete u supermarket. Puna usta su usta koja šute.

 

Promijenite brend

Ako ste jedan od vjernih potrošača koji kupuju proizvode jednog brenda od kada znaju za sebe, teško je da se prebacite na generičke ili nepoznate brendove, a koji mogu biti značajno jeftiniji.

 

Međutim, iznenadit ćete se kada otkrijete da ti nepoznati brendovi imaju slične ili čak i bolje proizvode po mnogo nižoj cijeni. Ako se prebacite na jeftinije brendove za samo nekoliko artikala koje kupujete svakog mjeseca, to može biti značajna ušteda na godišnjoj razini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji