vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
28.8°C
Vrijeme za 18.08.2019.
18.08.2019. Danas
Max. 29°C Min. 23°C
Vrijeme za 19.08.2019.
19.08.2019. Pon
Max. 30°C Min. 21°C
Vrijeme za 20.08.2019.
20.08.2019. Uto
Max. 30°C Min. 22°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
+0.00%
CHF
CHF
6,795031
+0.00%
GBP
GBP
8,099475
+0.00%
USD
USD
6,662589
+0.00%
EUR
EUR
7,383481
 Kuhana, poširana jaja ili kajgana iz mikrovalne
08.02.2019 | Lifestyle
SUPER TRIK:

Kuhana, poširana jaja ili kajgana iz mikrovalne

Autor: Libero Portal
Foto: Pixabay
Klasično kuhanje jaja je prilično jednostavno, ali kad nestane plina ili struje, ili ste u žurbi, jaja možete pripremiti i u mikrovalnoj pećnici

1. Kajgana

U usporedbi s jajima iz tavice, okus kajgane iz mikrovalne je sličan okusu klasičnog omleta. Bit će malo većeg obujma i laganija, poput soufflea.

Razbijte dva jaja u šalici. Dodajte kapljicu mlijeka ako želite da budu mekša. Promiješajte. Postavite mikrovalnu na 2 minute na najjaču temperaturu. Zaustavljajte rad mikrovalne i miješajte kajganu svakih 30 sekundi.

2. Poširana jaja

Iako se bjelanjak neće u potpunosti omotati oko žumanjka kao u loncu, verzija iz mikrovalne pećnice je savršeno kuhane teksture, piše portal Prevention.

Napunite zdjelu ili šalicu do pola s vodom, jaja razbijte u drugu šalicu i polako ih pretočite u šalicu ili posudu s vodom. Lagano ubodite središte žumanjaka vrhom noža. Pokrijte plastičnom folijom i namjestite mikrovalnu na najvišu temperaturu na 1 minutu.

3. Tvrdo kuhana jaja

Kod pripreme tvrdo kuhanog jaja u mikrovalnoj, treba paziti da jaje ne eksplodira. Ne smije se kuhati na najjačoj temperaturi.

Stavite dovoljno vode u zdjelu da prekrije cijelo jaje. Zagrijte posudu s vodom, minimalno 3 minute, da postane vruća. Lagano iglom probušite dno jaja kako biste izbjegli pucanje ljuske. Stavite jaje u posudu s vrućom vodom, prekrijte posudu s tanjurom i stavite u mikrovalnu na srednju temperaturu na 4 minute. Ako volite tekući žumanjak, jaje je nakon 4 minute spremno za jesti, a ako volite tvrdi žumanjak kuhajte još 2 minute, ukupno 6 minuta.



Izvor: 24 sata

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji