ospice su pobjegle iz Hrvatske, pobjegao i državni vrh
umjereno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
17.3°C
Vrijeme za 29.03.2024.
29.03.2024. Danas
Max. 19°C Min. 15°C
Vrijeme za 30.03.2024.
30.03.2024. Sub
Max. 21°C Min. 14°C
Vrijeme za 31.03.2024.
31.03.2024. Ned
Max. 20°C Min. 18°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,976600
GBP
GBP
0,855100
USD
USD
1,081100
 ospice su pobjegle iz Hrvatske, pobjegao i državni vrh
12.07.2018 | Lifestyle
SVI PUTEVI VODE U RUSIJU I

ospice su pobjegle iz Hrvatske, pobjegao i državni vrh

Autor: Orlanda Prkačin
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
Pomama za kartama Hrvatske, nepoznatoj zemlji s nogometnim virtuozima

Iz Rusije s ljubavlju

Svi putevi vode u Rusiju. Charter letovi pretrpani crveno-bijelim kockicama svakodnevna su slika Hrvatske. Kad je već bila Predsjednica, kako bi to bilo da barem jednom ne ide i Plenki. Obukao se tako jučer i Plenki u dres hrvatske reprezentacije, kao i potpredsjednik Sabora Jandroković. Turistkinja vidjela na Jandrokoviću crveno-bijele kockice, pa brže-bolje uvalila Plenkiju aparat u ruke da je ovjekovječi s "hrvatskim premijerom". Što će, uzeo Plenki fotoaparat i fotografira "premijera". A, kad se nije obukao u crveno-bijele kockice, već u tamni dres, konta bolje mu stoji. Uputio se put Rusije i donio sreću reprezentaciji. Ljubav prema domovini pokazuje se tako što se ostaje u njoj, kako je rekao Plenki ne trebamo se žaliti jer bi u zemljama Afrike vapili za našim standardom. Tjeskoba obuzela Afrikance nakon te izjave, samo da ne dočekaju hrvatski standard.

Maminjo se još moli

Zdravko Mamić, bivši čelnik Dinama u Hercegovinu je, kako kaže, otputovao spontano, inače je najpoznatiji po spontanosti. Nije on u Međugorje pošao da bi izbjegao hrvatsko pravosuđe, već kako bi pronašao svoj mir. Važno je pogoditi tajming za pronalazak mira. Vrijeme do izricanja presude krati u društvu prijatelja, objavljujući fotke i statuse na Facebooku. Da nije blagodati društvenih mreža ne bi ni znali da je Maminjo uspio pronaći mir. Jedno se Maminju ne može osporiti, uvijek je bio i bit će hrvatski oriđiđi s dušom koja je spremna pomoći drugima. Reći će zlobnici kako je u nogometu krenulo puno toga na bolje jer je Zdravko napokon našao mir, ne znaju oni da Maminjo moli i za njih.

Ospice pobjegle iz Grada

Sve oči proteklih su tjedana bile usmjerene prema Dubrovniku, ali zbog pojave ospica. Necijepljena djeca nisu smjela u vrtić, roditelji nisu znali gdje s djecom, posjeti bolnici su bili zabranjeni. Ljudi su vas na putu zagledali da vide imate li gdje slučajno kakav osip, na prvi svrab paničarili. Rekli bi mnogi opsadno stanje. Zarazilo se i bolničko osoblje, ospice su bile državni neprijatelj broj jedan. Kako to obično bude, stigne neki drugi državni neprijatelj. Nakon pomalo krizne situacije s ospicama, u dubrovačkoj bolnici prestali su izvanredni uvjeti rada. Ospica više nema, djeca idu u vrtić, a u bolnici je ukinuta zabrana posjeta. Situacija se konačno smirila, a ospice preselile negdje drugo. Negdje gdje ne vape za našim standardom...

Pomama za kartama Hrvatske

Nogometna groznica trese svijet. Hrvatska je u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva! Ona ista Hrvatska koju mnogi traže na karti svijeta jer nikad nisu za nju čuli, niti znaju gdje se nalazi. Naslađivala se i Engleska da će pobijediti Hrvate iz te Hrvatske za koju, kako kažu, nemaju pojma gdje bi je tražili. Sad vjerojatno piju čaj i očajavaju, tražeći na kartama tu malu zemlju Hrvatsku u kojoj žive neki čudni ljudi, nogometni virtuozi. Idući letovi iz Hrvatske neće biti prepuni crveno-bijelih kockica, već karata Hrvatske, kako bi Englezi u miru, uz čaj i "tea time" naučili ponešto o toj maloj zemlji u kojoj kuca najveće srce, hrvatsko srce!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji