Rakitić otvoreno progovorio o Dancima, Luki Modriću te o usporedbama iz 1998.
povjetarac
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
12.6°C
Vrijeme za 25.04.2024.
25.04.2024. Danas
Max. 12°C Min. 12°C
Vrijeme za 26.04.2024.
26.04.2024. Pet
Max. 16°C Min. 10°C
Vrijeme za 27.04.2024.
27.04.2024. Sub
Max. 18°C Min. 13°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,979200
GBP
GBP
0,856750
USD
USD
1,072000
 Rakitić otvoreno progovorio o Dancima, Luki Modriću te o usporedbama iz 1998.
29.06.2018 | Sport
DO UTAKMICE JOŠ SAMO DVA DANA

Rakitić otvoreno progovorio o Dancima, Luki Modriću te o usporedbama iz 1998.

Autor: Libero Portal
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Danci zaslužuju biti u osmini finala, sjajna su momčad, nisu slučajno tu gdje jesu, rekao je Ivan Rakitić

Po mnogima Hrvatska na ovom Svjetskom prvenstvu igra najbolji nogomet. Uz Urugvaj i Belgiju jedini smo na 100 posto osvojenih bodova, dobili smo samo jedan gol i doista izgledamo dominantno, pogotovo u veznom redu gdje uz kapetana Luku Modrića gospodari Ivan Rakitić.

Nakon toga na rasporedu je trening koji će 15 minuta biti otvoren za javnost, a onda reprezentacija putuje u Nižnji gdje u nedjelju u 20:00 sati igra protiv Danske utakmicu osmine finala SP-a...

Bit će to ujedno i oproštaj Vatrenih od Roščina i kampa Šumska rapsodija u kojem su uživali dva tjedna jer nakon osmine finala, osam će četvrtfinalista putovati od grada do grada i neće se više vraćati u dosadašnje stalne baze.

Raketa o Danskoj i Eriksenu...

- Danci zaslužuju biti u osmini finala, sjajna su momčad, nisu slučajnu tu gdje jesu, a Eriksen je odličan igrač što je pokazao i igrama u Tottenhamu.

O Modriću...

- Luka ne samo da je najbolji naš igrač, nego je i najbolji hrvatski igrač u povijesti. Velika je čast igrati s njim u momčadi, pogotovo kad to možemo raditi u reprezentaciji. Prosinečki je to rekao također? Ako je to on rekao, onda je to tako, ne postoji čovjek koji bolje razumije nogomet od Žutog.

O suigračima iz Barcelone...

- Za sve suigrače iz Barcelone mi je drago kad su uspješni i dobri na ovom prvenstvu. Svima želim puno uspjeha, jedino kad igraju protiv nas im ne želim da prođu tako dobro.

O Neymaru...

- Neymar mi je jedan od najdražih igrača, uvijek bi ga volio imati u svojoj momčadi. Znam da se nekima ne sviđa njegov stil igre, ali to je Neymar, on uvijek uživa na terenu i zato ga volim. Ja mu želim svu sreću na ovom SP-u.

Zadnje natjecanje ove zlatne generacije?

- Ne znam jel to zadnje ili nije, vidjet ćemo to još. Borimo se jedni za druge, bacamo se na glavu za svakom loptu. Želimo ići korak po korak, prvo je Danska. Ako na kraju podignemo taj trofej, možemo se i svi oprostiti od reprezentacije.

Usporedbe s '98.

- Vatreni iz 98. su za sve nas idoli, ali moramo ih zaboraviti. To je prošlo, mi želimo ispisati svoju priču. Naravno da su oni više od heroja za nas, ali mi želimo uživati u ovom SP-u i pokazati svijetu da imamo pravu reprezentaciju i da živimo za ovaj dres. Nadamo se da možemo napraviti što i oni, čak i više od toga.



Izvor: 24sata.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji