Make projektom osnažit ćemo žensko poduzetništvo
pretežno vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
15.5°C
Vrijeme za 19.04.2024.
19.04.2024. Danas
Max. 17°C Min. 12°C
Vrijeme za 20.04.2024.
20.04.2024. Sub
Max. 16°C Min. 9°C
Vrijeme za 21.04.2024.
21.04.2024. Ned
Max. 16°C Min. 8°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,970400
GBP
GBP
0,856280
USD
USD
1,067900
 Make projektom osnažit ćemo žensko poduzetništvo
30.08.2018 | Gospodarstvo
ŽUPANIJSKA KOMORA DUBROVNIK S MAKEDONSKIM PODUZETNICAMA WE

Make projektom osnažit ćemo žensko poduzetništvo

Autor: Libero Portal
Foto: Županijska komora Dubrovnik
Žene poduzetnice u Hrvatskoj i Makedoniji nailaze na iste prepreke

Županijska komora Dubrovnik danas je ugostila delegaciju makedonskih poduzetnica, predvođenih predsjednicom inicijative GTF, Mary Ann Rukavina Cipetić.

Susret se organizirao u sklopu projekta „WE Make“, koji se provodi u Hrvatskoj i Makedoniji, a financiran je sredstvima Europske unije. U projektu je naglasak stavljen na poticanje i osnaživanje ženskog poduzetništva, a GTF IOR - Inicijativa za rodno održivi rast i razvoj  je nositelj projekta. Cilj projekta je doprinijeti stvaranju pretpostavki za izvoz i povećanje konkurentnosti kroz potporu diversificiranom i uključivom poduzetništvu.

Prema riječima predsjednice udruge poduzetnica (Association Business Women), Valentine Disoske, žene poduzetnice u Makedoniji i Hrvatskoj nailaze na iste prepreke. Jedan od najboljih rješenja takvog problema je ulaganje u edukaciju mladih koji se namjeravaju baviti poduzetništvom, posebice edukacije koje su usmjerene na prelaženje prepreka u poduzetništvu. Udruga žena poduzetnica iz Makedonije, koja broji više od 200 članica, radi na izradi strategije za razvoj ženskog poduzetništva. Predložak strategije su preuzele iz Hrvatske te ga u više navrata nadogradile.

Na sastanku je sudjelovala predsjednica udruge Krug - ogranak Dubrovnik, Ivona Vrdoljak Raguž i Svjetlana Šimunović iz razvojne agencije DURA, koje su temu poduzetništva na lokalnoj razini predstavile gošćama.

Nikolina Trojić i Ana Brailo, iz Županijske komore Dubrovnik, makedonskoj delegaciji predstavile su višegodišnju ulogu Hrvatske gospodarske komore u podupiranju poduzetništva među ženama. Također, bilo je riječi i o ekonomskim mogućnostima za uspostavljanje suradnje među poduzetnicima dviju zemalja.

Inače, turneja makedonskih poduzetnica kroz Hrvatsku započela je u Vukovaru te se nastavila susretom u Zagrebu i Splitu, dok im je HGK-ŽK Dubrovnik posljednja postaja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji