bolest i ozdravite!”
umjereno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
14.0°C
Vrijeme za 18.04.2024.
18.04.2024. Danas
Max. 16°C Min. 12°C
Vrijeme za 19.04.2024.
19.04.2024. Pet
Max. 17°C Min. 11°C
Vrijeme za 20.04.2024.
20.04.2024. Sub
Max. 16°C Min. 9°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,969300
GBP
GBP
0,854000
USD
USD
1,063800
 bolest i ozdravite!”
23.09.2018 | Zanimljivosti
STRUČNJACI PORUČUJU: “Izgladnite

bolest i ozdravite!”

Autor: Libero Portal
Foto: Pixabay
Ako se pravilno provodi, terapija gladovanjem može izliječiti brojne bolesti, pri čemu je najveći naglasak na izlječenju od raka

U današnje vrijeme izloženi smo mnoštvu toksina koji u naš organizam dospijevaju iz raznih izvora.

Živimo u onečišćenom okolišu, udišemo zagađeni zrak, a hrana koju konzumiramo sve više je kontaminirana štetnim i po zdravlje opasnim sastojcima.

Čak i u odjeći koju nosimo nerijetko se pronalaze štetni sastojci koji putem kože dospijevaju u naše tijelo. Svi ti toksini se s vremenom nagomilavaju u tijelu i narušavaju sveopće stanje organizma.

Posljedice se mogu manifestirati u blažim oblicima, kao što su kronični umor, manjak energije, cjelodnevna pospanost, razdražljivost, iscrpljenost, tegobe s probavnim sustavom, glavobolje.

Zbog nagomilavanja toksina u organizmu mogu nastati i teže bolesti – alergije, artritis, bolesti srca, pa čak i rak.

Kako bi tijelo oslobodili od nakupljenih toksina i održali dobro zdravlje, potrebno je provoditi povremeno čišćenje organizma.

Redovita detoksikacija smanjuje rizik od mnogih bolesti, osnažuje duh i tijelo, a organizmu osigurava dodatnu energiju.  Mnogo je provjerenih prirodnih metoda čišćenja organizma, a jedna od njih je gladovanje.

Čišćenje organizma uz pomoć gladovanja

Gladovanje je najstariji, a prema mnogim stručnjacima i najsigurniji te najučinkovitiji način eliminacije štetnih tvari iz tijela. Osim što oslobađa tijelo od svih otrova, ova metoda pozitivno djeluje na cjelokupno mentalno i fizičko stanje organizma.

Kroz davnu povijest pa do danas mnogi ugledni liječnici suzdržavanje od hrane smatrali su zdravim i prirodnim načinom čišćenja i obnavljanja organizma. Još u antičko doba,  poznati grčki liječnik, otac medicine, Hipokrat, zagovarao je gladovanje kao terapijsku metodu te je govorio: “Što bolesnika više hranite, to mu nanosite više štete”.

Cijenjeni filozofi poput Platona i Sokrata također su se podvrgavali metodi gladovanja kao učinkovitom načinu za obnovu vlastitih mentalnih i fizičkih sposobnosti. Otto Buchinger, njemački liječnik i filozof prvi je šezdesetih godina prošlog stoljeća zastupao post  kao snažnu medicinsku terapiju.

Buchingerovu metodu terapeutskog gladovanja poboljšao je i usavršio veliki austrijski poznavatelj narodne medicine Rudolf Breuss. Danas je ona poznata kao “Totalna terapija” protiv teških i neizlječivih bolesti.

Osnovni princip totalne terapije podrazumijeva suzdržavanje od hrane, odnosno konzumaciju isključivo biljnih čajeva i sokova od povrća koji organizmu osiguravaju sve sastojke potrebne za normalno funkcioniranje. Druga poznata terapija, čiji je zagovornik poznati liječnik i nutricionist Paavo. O. Airola, preporučuje se u preventivne svrhe. Prema njoj, uz biljne čajeve i sokove od povrća dozvoljena je i konzumacija svježih voćnih sokova.

Treća metoda bazirana je isključivo na vodi i biljnim čajevima, bez konzumiranja sokova od povrća ili voća. Najteža terapija gladovanja, koju između ostalih zastupa i ruski stručnjak  Genadij Petrovič Malahov temelji se samo na vodi. Malahov smatra da je osnova zdravlja redovita eliminacija toksina iz organizma.

Napisao je čak šezdeset knjiga u kojima opisuje vlastita iskustva i saznanja o prirodnom liječenju. Prema njegovim tvrdnjama veliku važnost na proces čišćenja organizma i ozdravljenje, uz gladovanje imaju i mjesečeve mijene.

On smatra da je čišćenje daleko efikasnije u određenim periodima mjesečevog ciklusa. Malahov zastupa strogi režim gladovanja, odnosno terapiju zasnovanu isključivo na vodi i smatra da je takav način čišćenja daleko brži i temeljitiji.

Njegovo mišljenje je da se efekt izlječenja gubi unošenjem bilo kojeg oblika hrane pa nije pobornik konzumiranja sokova ili čajeva.

Napomena

Dugotrajno gladovanje na vodi ili na vodi i čajevima, bez upotrebe sokova, zahtijeva obavezan redoviti nadzor elektrolita u krvi.

Najlakše vrste gladovanja, koje preporučujemo u svrhu čišćenja organizma, su jednodnevni post na vodi ili trodnevni post na vodi, voćnim sokovima i voću. Takve vrste postova nisu zahtjevne i možete ih povremeno provoditi (1-2 puta mjesečno) u svrhu čišćenja organizma i prevencije bolesti.

Kako proces gladovanja utječe na organizam

U prvoj polovici ciklusa gladovanja dolazi do čišćenja organizma, pri čemu se iz tijela izlučuju sve štetne i toksične tvari.

Eliminacija štetnih tvari pridonosi općem fizičkom i mentalnom boljitku, a dolazi i do jačanja imuniteta i energije.

Nakon toga, u drugom dijelu ciklusa tijelo počinje razgrađivati sve nezdrave stanice u organizmu; masne naslage, bolesna tkiva te strana tijela poput tumora i cista.

Za vrijeme razgradnje starog i bolesnog tkiva istovremeno počinje izgradnja novih, zdravih stanica.

Tijekom duže terapije postom nužno je redovito klistiranje (ispiranje) crijeva, kako bi se spriječilo trovanje uzrokovano eventualnim zadržavanjem razgrađenih tvari u organizmu.

Za vrijeme terapije preporučuje se što češći boravak na svježem zraku te uobičajene tjelesne aktivnosti poput šetnje, lagane gimnastike i masaže.

Gladovanjem protiv bolesti

Prema tvrdnjama mnogih alternativnih stručnjaka, ako se pravilno provodi, terapija gladovanjem može izliječiti brojne bolesti, pri čemu je najveći naglasak na izlječenju od raka.

U svojoj knjizi  ”Rak, leukemija i druge prividno neizlječive bolesti” Breuss svjedoči o više od 40000 izlječenja od raka, ali i drugih teških bolesti. Iako nije priznata od strane službene medicine, ova terapija se godinama provodi u mnogobrojnim alternativnim klinikama u svijetu.

Pokazala je svoju djelotvornost u liječenju sljedećih bolesti:

  • maligne bolesti
  • bolesti krvožilnog sustava
  • povišen kolesterol
  • visoki ili niski krvni tlak
  • poremećaji probavnog sustava
  • bolesti jetre i žučnog trakta
  • reuma i artroza
  • degenerativne bolesti kralježnice
  • bolesti mišića i ligamenta
  • alergije
  • psorijaza i mnoge druge kožne bolesti
  • bolesti dišnog sustava (astma, kronični bronhitis)
  • psihosomatski poremećaji
  • migrene
  • dijabetes
  • proširene vene


Izvor: Atma

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji