Svaka sumnja na nuspojavu lijeka bi se trebala prijavljivati
umjereno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
16.3°C
Vrijeme za 29.03.2024.
29.03.2024. Danas
Max. 19°C Min. 15°C
Vrijeme za 30.03.2024.
30.03.2024. Sub
Max. 21°C Min. 14°C
Vrijeme za 31.03.2024.
31.03.2024. Ned
Max. 20°C Min. 18°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,976600
GBP
GBP
0,855100
USD
USD
1,081100
 Svaka sumnja na nuspojavu lijeka bi se trebala prijavljivati
01.12.2018 | Vijesti
APEL DR. ALME DEMIROVIĆ:

Svaka sumnja na nuspojavu lijeka bi se trebala prijavljivati

Autor: Libero Portal
Foto: Screenshot / Facebook
Krajnje je vrijeme da dignete glas za sigurnost svog djeteta, poručila je na svom Facebook profilu

Dr. sc. Alma Demirović je na svom Facebook profilu objavila video u kojem se obraća prvenstveno roditeljima kako bi pojasnila zašto je prijavljivanje sumnji na nuspojave lijekova važno. Kako je pojasnila, to služi da bi se skupile neke nove informacije o poznatim nuspojavama ili kako bi se uočile do sada nepoznate nuspojave.

U videozapisu je napomenula kako je važno svaku sumnju na nuspojavu lijeka prijaviti jer se tako mogu pružiti važni sigurnosni signali kako bi se na samoj sigurnosti lijeka i njegovoj primjeni trebalo nešto dodatno učiniti.

-U Hrvatskoj je obveza prijave svih sumnji na nuspojave lijekova za liječnike koje ih daju i propisuju, a za ne prijavljivanje propisane su visoke novčane kazne. Jednaka pravila odnose se i na cjepiva, ali s ogromnom razlikom, a to je da se cjepivo daje zdravom djetetu. Zbog toga bi se za cjepivo trebala povećati kontrola sigurnosti. Naši nadležni autoriteti koji kreiraju svijest i program cijepljenja tvrde da se ne trebaju prijavljivati sve sumnje na nuspojavu niti se treba poštivati zakon u kojemu je propisana prijava svih sumnji. - kazala je u svom videozapisu na Facebooku, koji u nastavku prenosimo.

-Krajnje je vrijeme da dignete glas za sigurnost svog djeteta. Mama, čuvaj me!- poručila je Alma Demirović na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, nakon što je u Dubrovniku prije nekoliko tjedana održana znanstvena tribina "Istina o cijepljenju" o čemu smo pisali, javila nam se dr. sc. Alma Demirović, dr. med., kako bi demantirala izjave dr. Bernarda Kaića koji je, na upit iz publike odgovorio kako je cjepivo Refortrix imalo odobrenje od belgijskog regulatornog tijela. 

Video

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji