je nestao čovjek?
pretežno vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
14.0°C
Vrijeme za 18.04.2024.
18.04.2024. Danas
Max. 16°C Min. 12°C
Vrijeme za 19.04.2024.
19.04.2024. Pet
Max. 17°C Min. 11°C
Vrijeme za 20.04.2024.
20.04.2024. Sub
Max. 16°C Min. 9°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,969300
GBP
GBP
0,854000
USD
USD
1,063800
 je nestao čovjek?
08.03.2019 | Vijesti
ODRŽAN TJEDAN KARIJERA "Gdje

je nestao čovjek?"

Autor: Libero Portal
Foto: SUD
Dosadašnji Dan karijera Sveučilišta u Dubrovniku ove je godine prerastao u Tjedan karijera s bogatim programom radionica, panela i predavanja

Tema ovogodišnjega Tjedna karijera, održanoga od 4. do 8. ožujka 2019., bila je Z Generacija a naslov događanja „Gdje je nestao čovjek?“. Dosadašnji Dan karijera Sveučilišta u Dubrovniku ove je godine prerastao u Tjedan karijera s bogatim programom radionica, panela i predavanja koji se održavao u tri sveučilišne zgrade. Središnji događaj ovogodišnjeg Tjedna karijera bio je panel „Gdje je nestao čovjek?“ a o Z Generaciji i njihovu pristupu politici, vjeri, poslu, ljubavi i različitim životnim pitanjima govorili su: saborski zastupnik Ivan Pernar, generalni vikar Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić, psihologinja Ljubica Uvodić Vranić i poduzetnik i vlasnik agencije Direct Booker Nino Dubretić. Moderator je bio voditelj umjetničkog programa Lazareta Pero Mrnarević.

Uz taj panel, pažnju je privukao i okrugli stol s temom Karijerni centri u sustavu visokog obrazovanja, kojega je moderirala doc. dr. sc. Meri Šuman Tolić a na kojem su sudjelovali: dekan Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Neven Vrček, prodekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Božidar Jaković, pročelnica Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju izv. prof. dr. sc. Katija Vojvodić, voditeljica Službe za profesionalnu orijentaciju i savjetovanje studenata Sveučilišta u Dubrovniku Daria Vučijević, Alumni Sveučilišta u Dubrovniku i zaposlenica Raiffeisen banke Božena Pleša i Zorica Duić, voditeljica Ureda za upravljanje ljudskim potencijalima Hilton Imperial Dubrovnik.

Studenti su na Tjednu karijera od stručnjaka iz prakse, nastavnika, poduzetnika te ravnatelja ustanova s područja Dubrovačko neretvanske županije, ali i Hrvatske mogli čuti, između ostaloga, kako napisati dobar životopis, kako se predstaviti poslodavcu, što se traži na tržištu rada i kako poslodavci gledaju na mlade osobe koji ulaze na tržište rada, kako pokrenuti svoj posao i mnoštvo drugih korisnih savjeta.

U okviru Tjedna karijera održalo se i predstavljanje knjige psihologinje Ljubice Uvodić Vranić „Devet vježbi opuštanja na kauču“, te „Štandiranje“ na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju na kojem su se poslodavci na izložbenim prostorima predstavljali studentima Sveučilišta u Dubrovniku. Centar za karijere mladih Dubrovnik, u sklopu projekta AdriAwareness koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, bio je organizator predavanja, panela i radionice o poduzetništvu, a u programu Tjedna karijera sudjelovali su i njihovi volonteri.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji