pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
22.9°C
Vrijeme za 27.05.2020.
27.05.2020. Danas
Max. 24°C Min. 17°C
Vrijeme za 28.05.2020.
28.05.2020. Cet
Max. 23°C Min. 16°C
Vrijeme za 29.05.2020.
29.05.2020. Pet
Max. 22°C Min. 15°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
7,136697
GBP
GBP
8,507444
USD
USD
6,908854
EUR
EUR
7,574177
Evo gdje online pratiti večerašnju molitva ispred oltara Gospe od Porata u dubrovačkoj katedrali
31.03.2020 | Obavijesti
COVID-19

Evo gdje online pratiti večerašnju molitva ispred oltara Gospe od Porata u dubrovačkoj katedrali

Autor: Libero Portal
Foto: Glas Grada
Molitvu će predmoliti dubrovački biskup mons. Mate Uzinić

Večernja molitva ispred oltara Gospe od Porata u dubrovačkoj katedrali u vrijeme pandemije Covid-19 nastavlja se i u utorak, 31. ožujka. Molitvu će predmoliti dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

 

Evo biskupovog poziva:

 

Draga braćo i sestre, dragi prijatelji,

 

„Crkva danas u Zbornoj molitvi moli Gospodina da nama vjernicama dade da ustrajemo u služenju njegovoj volji, kako bi i drugi ljudi mogli naći put k njemu. Ali, što je Božja volja? I kako je možemo otkriti da bismo joj mogli služiti? Padaju mi na pamet dva međusobno usko povezana načina za to. Jedan je od njih da u ruke uzmemo Sveto pismo i u njemu otkrivamo Božju volju s nama. Drugi je molitva koja nam pomaže Božju volju koju iščitavamo u Svetom pismu razumjeti u konkretnim životnim okolnostima i svjetlu znakova vremena.

 

Znam da svatko od nas može moliti i sam, ali uvijek je bolje kad to činimo u zajedništvu, jer u zajedništvu je sigurno uvijek prisutan i Gospodin. Prepoznajmo njegovu prisutnost prije svega u molitvenom ozračju svog vlastitog doma. To je uvijek važno. Ne kaže se uzalud da obitelj koja moli ostaje zajedno. Osobito je to važno danas kad nam se nije moguće povezati i sa širom crkvenom zajednicom, onom župnom ili drugim vjerničkim zajednicama unutar vlastite župe koja je i trebala bi biti zajednica zajednica. Ipak, ovo nam vrijeme, iako ne na osoban nego tek virtualan način, daje priliku da se povežemo i šire, s biskupijskom zajednicom, a i s cijelom Crkvom. Vjerujem da nam je svima ostao u srcu upisan nedavni molitveni susret s papom Franjom i cijelim svijetom.

 

U iščekivanju ponovne molitvene povezanosti s papom Franjom i preko njega s cijelim svijetom, mi nastavljamo našu biskupijsku molitvenu povezanost iz naše katedrale i ispred oltara Gospe od Porata u 20 sati. Naravno, nismo zatvoreni, dapače, ni za druge koji nam se pridružuju i koje pozdravljam i blagoslivljam. Čitajući Sveto pismo nastavit ćemo otkrivati Božju volju i naš način kako, u okolnostima koje živimo, sebe i svoj život staviti u Božju službu, kako bi svi, a osobito oni najpotrebniji među nama, mogli naći put k njemu. I kako bi Crkva, u kojoj svatko od nas čini važan dio, mogla i u ovim teškim okolnostima nastaviti svoje poslanje.“

 

Prijenosi uživo na internetu mogu se pratiti:

 

na web stranicama Dubrovačke biskupije

http://www.dubrovacka-biskupija.hr/live

 

na osobnom Facebook profilu biskupa Mate Uzinića:

https://www.facebook.com/mate.uzinic

 

na Youtube kanalu Dubrovačke biskupije:

https://www.youtube.com/user/dubrovackabiskupija

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji